Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Найдорожчий стейк у світі: топ-10

admin, 26 Жовтня 2022

Зміст

  • 1 Свинячі реберця Полмар
  • 2 Стейк із яловичини кобе
  • 3 Стейк кобе А5
  • 4 Філе кобе на вугіллі
  • 5 Яловичина кобе в Лас-Вегасі
  • 6 Філе кобе А5
  • 7 Рибай кобе А5
  • 8 Salt Bae томагавк
  • 9 Яловиче філе вагю
  • 10 Томагавк вагю

М’ясні страви здатні позмагатися з дорогими винами і трюфелями за вартістю. За стейки з найніжнішої мармурової телятини гурмани готові викласти сотні, а то й тисячі доларів. М’ясо для найдорожчого стейка у світі вирощують у Франції.

Свинячі реберця Полмар

Який стейк найдорожчий у світі? Найдорожчий у світі стейк, за словами Forbes, виробляється з реберець (Cote de boeuf) 2000 року забою. Продукцію для гурманів постачає французька сімейна ферма Полмарів.

Скільки коштує найдорожчий стейк? Найдорожчий стейк із реберець коштує $3 200. Для цієї страви спеціально вирощують биків породи блонд аквінтайн, якість м’яса яких перевершує такі сорти делікатесного м’яса, як ангус і кобе.

У світі існує не більше 100 реберець Полмар. Для їхнього зберігання використовується спеціальна технологія, за якої м’ясо заморожується за допомогою швидкого і потужного потоку крижаного повітря. Морозильна камера постійно вентилюється, тому справжні гурмани можуть скуштувати м’ясо багаторічної витримки.

Чинний глава сімейства Александр Полмар інспектує ресторани та їхніх шеф-кухарів на предмет технічної та кулінарної готовності до створення унікальної страви. Тільки двоє кухарів у світі можуть приготувати стейк із реберець Полмар: Фабріс Вулін із ресторану Caprice в Гонконзі та П’єр Негревернь із ресторану La Terrace Mirabeau в Парижі.

Стейк із яловичини кобе

Друге місце серед найдорожчих стейків — стейк з яловичини кобе. Кобе — це один із найдорожчих сортів яловичини у світі. Вона цінується за особливу мармуровість — чергування в м’ясі м’ясних і жирових прошарків, які створюють оригінальний візерунок і роблять м’ясо дуже ніжним. Яловичину кобе отримують від чорної японської породи биків тадзіма.

М’ясо може отримати марку кобе тільки в тому разі, якщо бичок був забитий у містах Кобе, Нісіномія, Санда, Какогава або Хімедзі. Також розводяться менш дорогі європейські та американські породи. Елітна телятина має отримати оцінку жирності не нижче А4. Таке м’ясо буквально тане в роті та вимагає майстерності від шеф-кухаря в процесі приготування. Щорічно експортується не більше 3000 голів биків, які виробляють цей сорт м’яса.

Найдорожчий стейк із яловичини кобе можна спробувати в японському ресторані Bifteck Kawamura в Токіо. За $423 отримаєте близько 200 г найніжнішого м’яса. Ресторан дбає про репутацію, тому якщо забажаєте, то вам перед прийомом їжі видадуть ідентифікаційний номер корови та сертифікат справжності…

Стейк кобе А5

Третій за ціною стейк у світі можна з’їсти в Нью-Йорку в ресторані Old Homestead Steakhouse.

Стейк виготовлено з телятини марки кобе елітної якості. Вона має оцінку А5, що означає велику кількість жирових прошарків і високу мармуровість, завдяки чому м’ясо тане в роті. Залежно від апетиту пропонується два варіанти покупки: 180 г за $175 або 360 г за $350.

Філе кобе на вугіллі

Філе кобе на вугіллі — четвертий за вартістю стейк у світі. Марка м’яса кобе виробляється з породи м’ясних японських корів, які об’єднані під загальною назвою вагю. Мармурове м’ясо містить омега-3 та омега-6. Цей жир не впливає на рівень холестерину в організмі.

Ніжне філе марки кобе за $310 можна скуштувати в Японії, якщо завітати до токійського ресторану Aragawa. М’ясо готується на вугіллі дуже швидко. Його приправляють мінімумом спецій — тільки сіль і перець із додаванням гірчиці. Завдяки цьому можна насолодитися соковитістю стейка і його унікальним смаком, не відволікаючись на приправи.

Яловичина кобе в Лас-Вегасі

На п’ятому місці серед найдорожчих стейків знаходиться стейк з Лас-Вегаса. Ресторан SW Steakhouse готує 120 г найніжнішого стейка кобе за $300. Ресторан отримує витримане м’ясо з японської префектури Хього від сертифікованих постачальників м’яса кобе. Стейк можна придбати у вигляді філейної частини, стриплойна, рибай або ребер.

Філе кобе А5

В австралійському ресторані Prime у Сіднеї можна поласувати стейком із філейної частини корів породи вагю. Для приготування використовується м’ясо 600-денного бичка, якого відгодовували виключно зерном.

Відсутність випасу сприяє кращому утворенню мармуровості в м’язах тварини. Крім того, бичків оберігають від стресів, щоб не допустити накопичення молочної кислоти в їхньому організмі. За $295 можна спробувати висококласне м’ясо вагю, завезене з Тасманії.

Рибай кобе А5

Рибай кобе в ресторані Rare у місті Еверетт, штат Массачусетс (США) — сьомий за дорожнечею стейк у світі: 120 г придбаєте за $280. Рибай — це стейк із відрубу яловичини, який припадає на частину з 6 по 12 ребро бика.

У тій частині знаходяться м’язи, які найменше задіяні в русі. У них найменше накопичується молочна кислота, а сама яловичина виходить дуже ніжною, соковитою і смачною.

Salt Bae томагавк

Восьмий у світі за вартістю стейк міститься в меню ресторану Nusr-Et Steakhouse у Маямі. Його ціна сягає $275 за порцію. Стейк томагавк дуже схожий на стейк рибай. Єдина відмінність у тому, що томагавк готується і подається на довгій зачищеній реберній кістці.

Власник ресторану — турецький м’ясник Нусрет Гекче — відкрив багато філій свого закладу, проте саме в Маямі стейк продається найдорожче.

Яловиче філе вагю

Дев’яте місце серед найдорожчих стейків у світі — яловиче філе вагю в ОАЕ. Поласувати ним можна в Абу-Дабі в ресторані Zuma. Лондонська мережа ресторанів, поширена по всьому світу, продає в Еміратах яловичину з породи вагю по $243 за 210 г.

Томагавк вагю

Замикає десятку лідерів чиказький томагавк із м’яса вагю. Пропонує його відвідувачам ресторан RPM Steak, створений професійними кухарями. Порція, яка коштує $220, набагато щедріша за інші стейки, представлені в топі. Стейк на реберній кістці важить 42 унції (понад 1 кг).

Найдорожчі стейки у світі виходять із м’яса елітних порід корів. За такий делікатес гурмани віддають кілька тисяч доларів. Вкрай рідкісне ніжне і корисне мармурове м’ясо коштує таких грошей.

Унікальна добірка новин від нашої редакції

Читайте також:
  1. Найдорожчі страви у світі: топ-10
  2. Найрідкісніші дорогоцінні камені у світі: топ-10
  3. Найрозумніші породи котів у світі: топ-10 різновидів
  4. Найкрасивіший кінь у світі: топ-10
  5. Найменша країна у світі за площею: топ-10
  6. Найбільше місто у світі за площею: топ-10
  7. Найшвидша тварина у світі: топ-10
  8. Найдорожчий собака у світі: топ-10 порід
  9. Найменша комаха у світі: топ-10
  10. Найдовший міст у світі над водою: топ-10
  11. Найдорожчий алкоголь у світі: топ-10 алкогольних напоїв
  12. Найдорожчі картини у світі: топ-10
  13. Найдобріші собаки у світі: топ-10 порід
  14. Найдорожчий чай у світі: 10 чайних сортів
  15. Найменше місто у світі за площею: топ-10 мініатюрних населених пунктів
  16. Найдорожча кава у світі: топ-10 сортів
  17. Найвища гора у світі: топ-10 вершин
  18. Найкрасивіші будинки у світі: топ-10 будівель
  19. Найбільша тварина у світі: топ-10
  20. Найнезвичайніші тварини у світі: топ-10 кумедних і оригінальних істот
  21. Найдорожчий телефон у світі у 2022 році
  22. Корейські дорами про школу: топ-10 найкращих
  23. Найменша кішка у світі: топ-10 порід
  24. Найбільша риба у світі: топ-10
  25. Найдорожчий віскі у світі: топ-10
  26. Найпопулярніші аніме у світі: топ-10 улюблених проєктів
  27. Найшвидший футболіст у світі: топ-10 спортсменів
  28. Найдорожча горілка у світі: топ-10
  29. Найкрасивіші тварини у світі: топ-10
  30. Найотруйніша риба у світі: топ-10
Дозвілля ДозвілляНайдорожчийсвітістейкТОП-10

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Сверла: незаменимые помощники в деле точных отверстий
  • Требования к оформлению курсовой работы в медицинских вузах: практические советы
  • Чем особенно женское нижнее белье от интернет-магазина Kleo
  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень
  • Мобільний флагшток віндер та його користь для реклами

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version