Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Як зварити мило з обмилків, жиру або мильної основи: 4 докладні інструкції

admin, 12 Вересня 2023

Зміст

  • 1 Мило з жиру
  • 2 Рідке мило
  • 3 Мило на мильній основі
    • 3.1 You may also like
    • 3.2 Как правильно использовать пушер
    • 3.3 Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож
    • 3.4 Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей
    • 3.5 До чого сниться тигр: докладні й точні тлумачення снів із хижаком
    • 3.6 До чого сниться весільна сукня на собі та інших: докладні тлумачення
    • 3.7 До чого сниться корабель: докладні тлумачення за сонниками
    • 3.8 Добавить комментарий

Зберіть обмилки та зробіть із них шматок мила будь-якої форми та кольору. Олена Камінська, авторка книжки «Мило власноруч», радить додавати до домашнього мила ароматичні олії для приємного запаху та корисного впливу на шкіру.

Для роботи знадобляться:

  • обмилки мила — 300 г;
  • силіконові форми;
  • терка;
  • глибока миска;
  • сито;
  • каструля — 2 шт;
  • лопатка;
  • вода — 150 мл;
  • харчовий барвник — 5 г;
  • аромаолія — 5 мл.
  1. Натріть обмилки на великій тертці. Засипте в невелику каструлю і залийте холодною водою. Перемішайте і залиште на 10 хвилин.
  2. Поставте каструлю з милом на водяну баню на 5-7 хвилин, помішуйте суміш лопаткою.
  3. Додайте в мило харчовий або спеціальний барвник для мила. Ретельно перемішайте. Зніміть каструлю з плити.
  4. Додайте в мильну суміш кілька крапель ароматичної олії. Ще раз перемішайте.
  5. Залийте гарячий мильний розчин у силіконові форми, пропустивши його через сито.
  6. Поставте форми з милом у холодне місце на добу. Потім витягніть його й очистіть від зайвих шматочків.

Мило виходить незвичайної форми, рівномірно забарвлене і з приємним запахом.

Мило з жиру

Мило готують на основі тваринних і рослинних жирів гарячим способом. Зробити мило з яловичого і свинячого жиру рекомендує Теммі Кемблер, креативний агроном і фахівець із переробки продуктів. Для цього знадобиться:

  • свинячий жир — 400 г;
  • яловичий жир — 600 г;
  • луг NaOH (гідроксид натрію) — 125 г;
  • ефірна олія — 1 ст. л.

Також підготуйте каструлю, лопатку і сито. Потрібна буде вода. Правила приготування мила:

  1. Залийте 1,5 склянки холодної води в жароміцний посуд. Повільно додайте луг і перемішайте дерев’яною лопаткою. Дайте суміші нагрітися до кімнатної температури.
  2. Розтопіть жири в окремих ємностях на повільному вогні. Залиште для охолодження до кімнатної температури.
  3. Змішайте суміш води та лугу з жирами. За допомогою занурювального блендера емульгуйте суміш на повільному вогні, поки вона не набуде консистенції пухкого пудингу.
  4. Додайте ефірну олію, ще раз перемішайте. Потім акуратно вилийте мило у форму, розрівняйте верх.
  5. Відкладіть мило на 24 години, поки затвердіє. Вийміть його з форми.

Готовий шматок мила наріжте на шматочки. Помістіть мило в контейнер і зберігайте не менше 3 тижнів, поки завершиться реакція лугу з жиром. Після цього можете використовувати натуральне мило за призначенням.

Рідке мило

У твердому милі використовують натрієві солі, у рідкому — калієві. Завдяки калійним солям, рідке мило не сушить шкіру і підходить для щоденного застосування. У домашніх умовах можна приготувати натуральне мило рідкої консистенції. Для цього знадобиться:

  • олія соняшникова — 450 мл;
  • кокосова олія — 200 мл;
  • гідроксид калію — 150 мл;
  • дистильована вода — 1,5 л;
  • борна кислота — 40 мл;
  • ароматизатор — 80 мл;
  • мильний барвник;
  • блендер;
  • каструлі;
  • ємності для змішування;
  • дерев’яна лопатка.

Відомий миловар Девід Фішер радить приготувати рідке мило гарячим способом:

  1. Залийте олії в каструлі та нагрівайте їх на повільному вогні.
  2. Змішайте луг (гідроксид калію) з водою (0,5 л).
  3. Додайте повільно лужну воду в олії. Змішуйте олійно-лужну суміш занурювальним блендером до отримання пишної маси, не знімаючи з вогню.
  4. Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити мило на повільному вогні 3-4 години, перемішуючи кожні 20-30 хвилин.
  5. Доведіть дистильовану воду (1 л) до кипіння і додайте в мильну пасту. Перемішайте лопаткою.
  6. Вимкніть вогонь. Накрийте суміш кришкою і перемішайте через годину. Залиште на ніч для подальшого розчинення.
  7. Підігрійте суміш на плиті.
  8. Приготуйте нейтралізуючий розчин (200 мл гарячої води і 40 мл борної кислоти).
  9. Змішайте 20 мл нейтралізатора і 450 г мильної пасти, поки інгредієнти теплі.
  10. Додайте ароматизатор і барвник у мило і добре перемішайте.
  11. Перелийте рідке мило в пляшки або банки. Поставте в прохолодне місце на 1 тиждень.

Рідке мило відстоюється, і на дно осідають важкі частинки. Через тиждень злийте його в інші ємності, залишаючи осад на дні.

Мило на мильній основі

У домашніх умовах можна приготувати мило на свій смак і колір холодним способом, використовуючи готову мильну основу. Потрібні такі матеріали:

  • мильна основа білого кольору — 150 мл;
  • мильна основа прозора — 50 мл;
  • барвники;
  • спирт;
  • віддушка для мила;
  • скляні ємності — 3 шт;
  • дерев’яна паличка;
  • силіконові форми у вигляді черепашок;
  • пластикова форма.
  1. Розлийте у скляні ємності по 50 г білої мильної основи.
  2. Додайте неоновий і чорний барвники в різні ємності, а одну порцію залиште білою. Розмішайте мильну основу з пігментом, поки рідина стане однорідною.
  3. Заповніть різнобарвною мильною основою маленькі силіконові форми у вигляді черепашок. Попередньо обробіть їх спиртом.
  4. Залиште мило для застигання. Потім витягніть його з форми. Пофарбуйте кожну мушлю перламутровим пігментом.
  5. Змішайте залишки мильної основи, додайте ще 50 г білої основи, жовтий і неоновий барвники, ароматизатор для мила. Залийте під ухилом 1/2 велику овальну форму. Дайте трохи застигнути і окропіть зверху спиртом.
  6. Змішайте з прозорою мильною основою кілька крапель пігменту кольору морської хвилі. Залийте тонкий шар у пластикову форму, заповнену наполовину мильною основою пісочного кольору. Викладіть кілька черепашок і знову залийте шар основи.

Залиште мило для застигання і витягніть із форми. Таке красиве мило підійде як подарунок. Упакуйте його в красиву коробку або плівку.

Тверде або рідке мило — справжня знахідка для хендмейдерів. Його роблять різної форми, забарвлень, додають ароматизатори та наповнювачі за своїм бажанням. Домашнє мило не містить небезпечних речовин, має натуральний склад і тривалий термін придатності.

Дізнавайтеся про все першими

Підпишіться та дізнавайтеся про свіжі новини Казахстану, фото, відео та інші ексклюзиви.

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

До чого сниться тигр: докладні й точні тлумачення снів із хижаком

До чого сниться весільна сукня на собі та інших: докладні тлумачення

До чого сниться корабель: докладні тлумачення за сонниками

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Читайте також:
  1. Мозаїка з паперу: якою буває і як робити правильно
  2. Слова подяки: як висловити усно та письмово
  3. Новорічні витинанки на вікна 2023: як зробити правильно
  4. Як купити квитки на поїзд КТЖ, обміняти або здати проїзний документ
  5. Поради від пілота: як не боятися літати на літаку
  6. Ідеї для селфі та як їх втілити в життя
  7. Снуд спицями: як зв’язати модний аксесуар самостійно
  8. Як поводитися на природі: 10 обов’язкових правил
  9. Цікаві факти про коней: як сплять, скільки живуть, чи вміють плавати
  10. Назад у відпустку: як алматинці можуть провести дозвілля в аквапарку Hawaii&Miami
  11. Квіти з кульок: як зробити квітку з круглих і довгих кульок
  12. Як робити браслети своїми руками: 3 покрокові інструкції з різних матеріалів
  13. Сніжинки з пінопласту своїми руками: як зробити правильно
  14. Як вибрати велосипед: основні критерії та поради
  15. Весілля на природі: що врахувати і як прикрасити місце
  16. Як зробити пап’є-маше з клеєм і без: інструкції та поради
  17. Як купити квитки на Aviata в кредит або розстрочку
  18. Де живе Дід Мороз і як його називають у різних країнах
  19. Новорічні трафарети 2023: як використовувати, шаблони
  20. Як виростити кристал із солі в домашніх умовах: докладна інструкція
  21. Фільми для перегляду з дітьми: що подивитися з дитиною ввечері або на вихідних
  22. Ноу спік інгліш: як подорожувати, не знаючи мов
  23. Ідеї для дівич-вечора: як організувати свято
  24. “Бунтівний дух”: як подорослішали актори головного серіалу про тінейджерів нульових
  25. Як у різних регіонах Казахстану готують бешбармак
  26. Національність за прізвищем: як визначити
  27. Сніжинки на вікна: як приклеїти і чим
  28. Форма тоді і зараз: як склалося життя акторів із “Рятувальників Малібу”
  29. “Морські пригоди по-алматинськи”: як можна провести час у Hawaii, Miami Aquapark & Spa
  30. Весільні традиції: як вони змінилися сьогодні та які зникли зовсім
Дозвілля абоДозвіллядокладніжирузваритиінструкціїмиломильноїобмилків,основи:як

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Датчик кислорода (лямбда-зонд): как он влияет на расход топлива
  • Ставится ли зубная коронка на живой зуб?
  • Академічне навантаження студентів Харкова та його вплив на якість підготовки курсових робіт
  • Чому сертифікат на кінну прогулянку є одним з найкращих подарунків
  • Кевларові шоломи

Архіви

  • Серпень 2025
  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version