Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою

admin, 24 Червня 2023

Зміст

    • 0.1 Картопля по-селянськи може стати вишуканою насолодою. Якщо застосувати трішки наукового підходу.
  • 1 Яку картоплю вибрати
  • 2 Крохмалість
  • 3 Форма
  • 4 Як порізати картоплю
  • 5 Як приготувати картоплю по-селянськи
    • 5.1 1. Позбавтеся від зайвого крохмалю
    • 5.2 2. Зваріть
    • 5.3 3. Обсушіть картоплю
    • 5.4 4. Проконтролюйте наявність важливих тріщин
    • 5.5 5. Обсмажте в улюбленому маслі
  • 6 Картопля по-селянськи на сковороді
  • 7 Картопля по-селянськи в духовці
  • 8 Картопля по-селянськи в мультиварці
    • 8.1 6. Надайте страві смак
    • 8.2 7. Подавайте картоплю гарячою

Картопля по-селянськи може стати вишуканою насолодою. Якщо застосувати трішки наукового підходу.

Яку картоплю вибрати

Це один з найбільш відповідальних моментів! Якщо хочете отримати по-справжньому чудове блюдо, ретельно оцініть наступні чинники.

Крохмалість

Знаменитий шеф-кухар Хестон Блюменталь (Heston Blumenthal) запевняє, що найсмачніша картопля по-селянськи виходить з сухих, найбільш крохмалистих сортів – тих, що легко розварюються. Як правило, такі коренеплоди мають світло-коричневу шкірку і майже білу м’якоть. Крохмалистість дозволить досягти найбільш вражаючого контрасту між хрусткою скоринкою і буквально тановшою в роті серединкою готового блюда.



А ось чітко жовтувату, вологу, щільну, немов воскову картоплю варто відкласти для якихось інших рецептів.

Форма

Невеликі круглі картоплини – не ваш варіант. Їх складно нарізати таким чином, щоб вийшло якомога більше плоских граней. Але ж обсмажені хрусткі грані в картоплі по-селянськи – ключовий, чи не самий чудовий момент!



Краще вибирати витягнуту картоплю розміром приблизно з середнє авокадо. Його легко нарізати на вісім частин, кожна з яких матиме три великі плоскі грані.

Як порізати картоплю

Тут існують різні підходи. Але їх об’єднує одна мета: зберегти шкірку і впізнавану, важливу для картоплі по-селянськи трикутну форму, зробити якомога більше плоских граней.



Все той же метр кулінарії Хестон Блюменталь, наприклад, пропонує різати картоплю хрест-навхрест. Спочатку – уздовж на дві половинки. Потім, розгорнувши картопля на 90 градусів, ще раз уздовж – у вас вийде чотири однакові витягнуті «часточки». І потім одним рухом – поперек.



Це дійсно простий і швидкий, проте не оптимальний варіант. Студенти Ессекського університету провели нескладний геометричний аналіз картоплин і з’ясували, як нарізати коренеплід, щоб отримати максимальну площу хрусткої скоринки.



Перший крок в їх концепції повторює практику Блюменталь: картоплина ріжеться уздовж навпіл. Але потім потрібно розгорнути картоплю на 90 градусів і розрізати віялом.

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою



Експерементатори не полінувалися приготувати пару сотень порцій картоплі по-селянськи в традиційній і новій нарізці. А потім відправили отримані страви на дегустацію товаришам по кампусу і в кілька найближчих ресторанів. Абсолютно безкоштовно, попросивши лише, щоб поціновувачі порівняли і оцінили по-різному нарізані порції картоплі.



Результат: дегустаторам більше сподобалася картопля в нарізці edge cut. Так що користуйтеся напрацюваннями і не дякуйте!

Як приготувати картоплю по-селянськи

1. Позбавтеся від зайвого крохмалю

Незважаючи на те, що спочатку краще вибирати крохмалисті сорти як більш ніжні, частину крохмалю все-таки потрібно видалити. По-перше, це дозволить картоплі краще тримати форму при термообробці. А по-друге, крохмаль – зайва глюкоза, яка далеко не кожному потрібна. Звичайно, в першу чергу, мова про тих, хто стежить за фігурою або страждає від діабету.



Хороший спосіб позбавитися від надлишків крохмалю – покласти почищену і нарізану картоплю в каструлю і поставити на 5 хвилин під проточну холодну воду.

2. Зваріть

Доведіть воду до кипіння і викладіть в неї підготовлені картопляні дольки так, щоб рідина покривала їх хоча б на 1 см. Солити воду можна, але не обов’язково. Якщо ви шанувальник витончених смаків, додайте невеликий пучок чебрецю і трохи лимонної цедри.



Варіть до готовності. Досить, щоб картопля стала м’якою і легко протикалася, наприклад, ножем або зубочисткою. На це піде 7-10 хвилин.



Не дайте овочам розваритися! Вам потрібні цілі часточки.

3. Обсушіть картоплю

Вивалити варену картоплю в друшляк. Якщо боїтеся, що картопля розвалиться, використовуйте шумовку. З її допомогою акуратно перекладіть часточки в друшляк або на підготовлений рушник. Будьте обережні, постарайтеся не обпектися.



Дочекайтеся, поки вода повністю стече, а часточки охолонуть.

4. Проконтролюйте наявність важливих тріщин

Якщо ви все робите правильно, при охолодженні плоскі грані картоплі підуть дрібними неглибокими тріщинами. На наступному етапі ці тріщинки допоможуть картоплі увібрати жир і покритися дійсно хрусткою скоринкою.



Якщо їх немає, акуратно попрацюйте виделкою: виконайте на плоских гранях кожної часточки неглибокі отвори.

5. Обсмажте в улюбленому маслі

Хтось вважає за краще рідке арахісове, комусь по душі оливкова, хтось не мудрує і обходиться звичайною соняшниковою. Якихось єдиних рекомендацій щодо вибору немає.



Процес обсмажування може варіюватися в залежності від того, де саме ви збираєтеся готувати картоплю.

Картопля по-селянськи на сковороді

Сковорода повинна бути досить глибокою і широкою, щоб порція картоплі помістилася на ній в один шар. На маслі можна трохи заощадити: досить 0,5-0,7 см.



Доведіть масло на сильному вогні до кипіння, викладіть картопляні часточки по всій поверхні і залиште смажитися хвилин на 5. Не перевертайте, щоб не розламати скибочки до того, як вони схопляться скоринкою! І стежте, щоб картопля не підгоріла.

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою



Через зазначений час переверніть картоплю так, щоб вона торкалася дна ще не обсмаженими гранями.



Смажте на сильному вогні, час-від-часу перевертаючи, щоб схопилося рівномірного золотистого кольору з усіх боків. Намагайтеся не пережарити, інакше картопля матиме характерний горілий присмак.

Картопля по-селянськи в духовці

Вам буде потрібно глибока і широка форма, щоб всі часточки помістилися на ній в один шар. Масла варто налити побільше, щоб не пересушити картоплю.Розігрійте духовку до 180 ° С, поставте в неї форму з маслом і почекайте 15 хвилин. Коли масло розігріється, викладіть в нього картопляні скибочки, акуратно перемішайте і поверніть форму в духовку. Залиште на 60-75 хвилин, перевертаючи кожні 20 хвилин і домагаючись рівномірного обжарювання з усіх боків.

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою

Картопля по-селянськи в мультиварці

Відразу попередимо, що тієї самої, хрусткої скоринки у вас не вийде, оскільки температура в мультиварці невелика і картопля швидше звариться, а не обжарится. Однак корочка – нехай і не ідеальна – все-таки буде, а блюдо все одно вийде смачним.



Залийте в чашу мультиварки масло так, щоб воно піднімалося над дном приблизно на 1 см. Виберіть режим «Мультиповар» або «Випічка» з температурою не нижче 125-130 ° С і доведіть масло до кипіння. Акуратно викладіть в чашу картоплю і, не знижуючи температури і не перевертаючи часточки, залиште на 20 хвилин. По можливості не закривайте кришку, щоб картопля позбавлялася від зайвої вологи.

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою



Потім переверніть скибочки і знову залиште на 20 хвилин. Залежно від бажаного ступеня прожарювання і готовності можна перевернути ще раз і залишити смажитися на 10-15 хвилин.

6. Надайте страві смак

Роздавіть кілька зубчиків часнику, змішайте з дрібно порубаним розмарином і додайте до картоплі за 3-5 хвилин до готовності. Також можна додати кілька цілих часникових зубців і нарізану кільцями цибулю. Не забувайте перемішувати!

Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою

7. Подавайте картоплю гарячою

Якщо ви не солили воду при варінні, перед подачею посипте картоплю крупною сіллю за смаком. Кожну порцію прикрасьте гілочкою розмарину.

  • Як приготувати картоплю по-селянськи з хрусткою скоринкою

    Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.

    View all posts

Читайте також:
  1. Рецепт горішків – як приготувати горішки вдома в горішниці
  2. Риболовля та кемпінг: Як зробити ваш відпочинок зручнішим завдяки газовому обладнанню
  3. Як приготувати піцу. Смачні рецепти.
  4. Як підібрати кольори для чоловічого вбрання
  5. Як виховати в дитині любов до читання — головні поради
  6. Мама ділиться кумедною порадою, як впоратися з істерикою свого малюка: “Спрацьовує завжди”
  7. Експерт розповів, як кава впливає на ваш метаболізм
  8. Що таке програма для радіоестезії: діагностика організму за допомогою маятника (рамки), як навчитися самостійно
  9. Як розрахувати свою денну норму цукру, щоб не погладшати
  10. Як душа дитини обирає батьків до народження за рік
  11. Як душа померлого прощається з рідними та своїм тілом: чи може приходити додому в гості та бачити живих, як дізнатися про присутність поряд покійного
  12. Металеві шафи для одягу як ефективний інструмент організації простору
  13. Біоенергетика (наука про енергетичне поле людини): що це таке, як навчитися самостійно впливу на ауру
  14. Як перевірити якість крабових паличок за 5 секунд, не читаючи складу
  15. Основні поради, як перекушувати так, щоб не погладшати
  16. Ось як легко можливо позбутися другого підборіддя
  17. Рецепти на сніданок: як приготувати гарбузову кашу
  18. Брауні швидкий та легкий рецепт – як приготувати шоколадний брауні просто
  19. Як швидко і смачно приготувати свинні реберця в духовці
  20. Вафлі для вафельниці – як приготувати вафлі у вафельниці
  21. Навіщо в раціоні потрібна брюссельська капуста і як її смачно приготувати?
  22. Як стильно носити жіночий спортивний костюм
  23. Як правильна хімчистка може продовжити термін служби м’яких меблів
  24. Солодощі на шкільний ярмарок – Як приготувати солодощі на шкільний ярмарок?
  25. Партнерська програма Affter: як заробляти великі гроші на гемблінгу
  26. Як вибрати стилістику нарощування вій
  27. Як налаштувати безконтактну оплату з Google Pay на смартфоні
  28. Підліткове ожиріння та як з ним боротися
  29. Як приготувати жульєн з грибами і куркою
  30. Солянка – Як приготувати класичну солянку з картоплею?
Різне картоплюпо-селянськиприготуватиРізнескоринкоюхрусткоюяк

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Сверла: незаменимые помощники в деле точных отверстий
  • Требования к оформлению курсовой работы в медицинских вузах: практические советы
  • Чем особенно женское нижнее белье от интернет-магазина Kleo
  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень
  • Мобільний флагшток віндер та його користь для реклами

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version