Site icon NEWS ВІТРИНА

Корисні властивості кави з кардамоном для здоров’я

Корисні властивості кави з кардамоном для здоров'я

Традиція додавати до кави кардамон з’явилася дуже багато століть тому на Аравійському півострові. Місцеві кочівники помітили, що ця добавка робить напій ароматнішим і смачнішим. Такою кавою вони пригощали гостей, завдяки чому традиція набула популярності за межами Єгипту та Сирії.

Кава з кардамоном дійсно має дуже яскраві ароматичні властивості та добре доповнює натуральний кавовий запах. Утім, цьому є пояснення. Річ у тому, що ця пряність належить до роду імбирних, тому має інтенсивний та стійкий запах, який особливо добре розкривається під впливом високої температури.

Користь для здоров’я

Багато людей додають кардамон не лише з метою посилення аромату. У складі його зерен є величезна кількість різних корисних для організму речовин:

Ефірні олії, що активно виділяються у гарячій воді, допомагають розслабитися, нормалізують стан центральної нервової системи, покращують роботу мозку. В результаті медичних досліджень з’ясувалося, що кардамон нормалізує функціонування травної системи та сприяє зниженню артеріального тиску. Також він допомагає вивести із нирок кальцій, що за своєю суттю є профілактикою появи каменів.

Вживати його рекомендується при лікуванні простудних захворювань та нервової перенапруги. Також він допомагає боротися із депресією. Ця пряність багата на антиоксиданти, що уповільнюють процеси старіння на клітинному рівні. А глутатіон допомагає виводити важкі метали та відновити імунітет після вірусних захворювань.

Фахівці зазначають, що більш корисні недозрілі (зелені) зерна. До того ж у них м’який та солодкуватий смак. Багато додавати його не можна, інакше можна звести всю корисну дію нанівець. Так, гіпертонікам рекомендується додавати не більше, ніж 3 грами на день.

Кардамон корисний для людей, раціон яких багатий на жири – він нормалізує концентрацію холестерину в крові. Доведено його здатність до детоксикації та очищення печінки. Специфічний аромат покращує стан при респіраторних захворюваннях, оскільки розслаблює дихальні шляхи та збільшує приплив повітря до легень.

Не багато хто знає, але в давні часи зерна використовували як жуйку. Це не тільки освіжало запах з рота, а й знищувало шкідливі бактерії в ротовій порожнині, які викликають карієс. Зараз кардамон використовується у виробництві зубних паст. А ось при додаванні до кави він допомагає боротися з п’ятьма видами бактерій та наполовину знижує їхню концентрацію в слині. Кардамон демонструє свої найкращі властивості тільки з якісною кавою. Придбати таку можна на сайті спеціалізованої компанії.

Помічено його профілактичну дію щодо цукрового діабету. Завдяки йому регулюється рівень інсуліну та глюкози. Відбувається це завдяки приглушенню травних ферментів, що, своєю чергою, сприяє уповільненню перетравлення білків та крохмалю. Це природний антибіотик, який допомагає боротися із сальмонелою, стафілококом, кандидозом та іншими шкідливими бактеріями. Звичайно, ефективність його нижча, ніж у фармацевтичних препаратів, але при цьому він не знищує корисні бактерії.

Exit mobile version