Завдяки насиченості, глибокому смаку та зігріваючим властивостям червоне вино здавна асоціюється зі святами. Це ідеальний напій для сімейної святкової вечері, який чудово поєднується з м’ясними стравами, сирами та десертами. Якісне червоне вино не тільки створює затишну атмосферу взимку, але й допомагає зігрітися в холодну пору року. А ще його різноманітні смаки та аромати надають різдвяним традиціям у багатьох країнах особливий шарм. В Україні цей алкоголь можна придбати за вигідними умовами за посиланням https://fozzyshop.ua/300337-vina-krasnye.
Роль червоного вина у різдвяних традиціях різних країн
Різдво — це не лише найкращий час для сімейних зустрічей і подарунків, але й свято, коли кожен отримує задоволення від традиційних страв і напоїв. У багатьох країнах світу червоне вино відіграє важливу роль у святкуванні Різдва. Його можна використовувати як у чистому вигляді, так і в складі зігріваючих коктейлів:
- Глінтвейн на основі червоного вина є головним німецьким різдвяним напоєм. Його продають на багатьох різдвяних ярмарках, які починаються в кінці листопада. До нього зазвичай додають корицю, гвоздику, аніс, цитрусові та мед, також до напою додають лікери або ром, щоб зробити його міцнішим.
- У Франції під час Різдва зазвичай вживають червоні вина з Бордо або Бургундії. Їх подають до різдвяної вечері разом зі смаженим м’ясом, качкою або індичкою. Відповідно до французьких звичаїв, вино ідеально смакує з сирами, особливо камамбером, брі або рокфором. У Провансі святкування супроводжується солодкими десертними винами, які подаються разом із тринадцятьма традиційними різдвяними десертами, які уособлюють Ісуса та 12 апостолів.
- В Італії святкують Різдво з келихом червоного вина та місцевими делікатесами. Наприклад, відоме вино К’янті часто подають до смаженої свинини та пасти. На півночі країни, особливо в П’ємонті, вина Бароло чи Барбареско подають до таких страв, таких як тушковане м’ясо. Для десертів, таких як панеттоне та пандоро, часто подають легке ігристе або солодке вино Він Санто.
- Іспанці на Різдво обожнюю вина з провінції Ріоха. З ним найкраще поєднуються традиційні страви, такі як запечена ягнятина або морепродукти. Також іспанці взимку вживають сангрію, але її подають гарячою з корицею та апельсинами.
- У Великобританії на Різдво люблять вживати грог і глінтвейн, збагачені на прянощі та спеції, щоб зігрітися. Їх зазвичай подають з пудингом, сирною тарілкою та святковою індичкою.
- У країнах Скандинавії Різдво пов’язане з глеггом (glögg). Він схожий на глінтвейн, готується з червоного вина та спецій, родзинок і горіхів. Часто до напою додають аквавіт або бренді, щоб зробити його міцнішим.
Різдвяні традиції з червоним вином демонструють смаки та культуру кожної країни. Цей напій є символом тепла, затишку та святкового настрою, незалежно від того, чи це глінтвейн у Німеччині, вишукане французьке вино чи зігріваючі коктейлі в Скандинавії. Незважаючи на те, де ви святкуєте Різдво, келих цього напою принесе радість і спокій.