Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

10 способів приготування буряка, які змусять вас полюбити його

admin, 20 Серпня 2023

Зміст

  • 1 Як правильно вибрати буряк
  • 2 1. Напої з буряка
  • 3 2. Маринований буряк
  • 4 3. Варений буряк
  • 5 5. Запечений буряк
  • 6 6. Буряк на грилі
  • 7 7. Смажений буряк
  • 8 8. Бурякове пюре та сік
  • 9 9. Сушений буряк
  • 10 10. Сирий буряк
    • 10.1 You may also like
    • 10.2 Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря
    • 10.3 Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Їжа

robertss 31.08.2023 Article

Буряк — універсальний овоч, з якого можна приготувати багато чудових страв. Це не тільки борщ і вінегрет, це чіпси, морозиво і навіть буряк у шоколаді, але про все по порядку.

Буряк — один із найкрасивіших овочів у світі. Його яскраво-червоний колір, схожий на рубін, насичений бордовий червоний солодкий сік, що забарвлює все, до чого доторкнеться, солодкуватий смак і ледь землянистий аромат — все прекрасно. Потрібно тільки вміти цим користуватися.

Як правильно вибрати буряк

Бульби буряка мають бути не дуже великі, з тонкою шкіркою і коротким хвостиком (коренем). Що корінь довший, то далі від овоча була вода, а це не дуже гарний показник його вирощування.

Якщо є можливість, купуйте буряк із залишками зеленого листя (простіше кажучи, з бадиллям). Воно не дасть буряковому соку витекти під час варіння овоча, і його теж можна активно використовувати для приготування, наприклад, песто, супів і салатів. Шкірочка у бульби має бути гладкою, сухою, без м’яких і темних плям.

1. Напої з буряка

Сирий буряк — прекрасна основа для здорового напою. Щоб приготувати сік, вам потрібна тільки соковижималка, очищена й розрізана на 4-6 частин бульба.

Буряковий сік чудово змішувати з соком морквини, яблука, груші, ананаса, імбиру, огірка, апельсина, малини або вишні. Ви можете готувати на основі бурякового соку коктейлі та смузі, змішавши його зі шпинатом, бананом, манго, кокосовим молоком або натуральним йогуртом. У сезон у напої можна додати подрібнене бадилля.

Червоний енергетичний напій

2. Маринований буряк

Солоні й квашені овочі гарні як самостійна закуска або частина простого салату, а ще вони так чудово оживляють багато гарячих страв. Маринований буряк — чудова заготовка, де кислий оцет врівноважує солодкий буряк. Для її приготування знадобиться буряк, який треба буде запекти цілим, червоний винний укус, рафінована рослинна олія, зернова гірчиця, мед, сіль, горошини чорного перцю та чебрець — якщо ви, звісно, хочете готувати її за нашим рецептом.

Куди додати маринований буряк? Наприклад, у сендвіч, бутерброд, бургер/гамбургер, салат і навіть у борщ .

Маринований запечений буряк

3. Варений буряк

Варені овочі мають репутацію занадто нудних, занадто банальних і занадто м’яких. Буряк — виняток, це тобі не капуста і навіть не морквина. Після варіння він не втрачає своєї солодкості та кольору. Найпростіший спосіб його подачі: нарізати тонкими скибочками, полити йогуртом, вершками або сметаною, скропити смачною маслиновою олією і приправити сіллю.

Варіанти використання вареного буряка: борщ, борщ, борщ-буряк, вінегрет, буряковий суп із бринзою та редискою, буряковий суп із тахіні та заатаром, буряковий суп із кокосовим молоком. Навіть знаменитий бритський шеф-кухар Джеймі Олівер не пройшов повз варений буряк і приготував з ним один зі своїх приголомшливих салатів.

Скумбрія-гриль із вінегретом

5. Запечений буряк

Для всіх овочів є загальне правило: хочете отримати більш насичений, яскравий смак, запечіть його. Висока температура випаровує (видаляє) рідину з овочів, концентруючи аромати та карамелізує натуральні цукри.

Запікати буряк просто. Його треба вимити, насухо витерти, а далі. Можна запекти зі шкіркою чи без, цілими або, нарізавши шматками (залежно від розміру бульби). Можна для запікання кожну бульбу цілком загорнути у фольгу, попередньо скропивши маслиновою олією і приправивши сіллю та свіжомеленим чорним перцем.

Запечений буряк із волоськими горіхами та козячим сиром

6. Буряк на грилі

Буряк на грилі — це всі переваги запеченого буряка плюс димний аромат. Якщо ви не впевнені в силі вогню або у своїх здібностях, готуйте буряк у фользі. Для цього спочатку треба розігріти гриль до середнього жару, а потім викласти підготовлені овочі на великий лист фольги. Скропити олією, приправити сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Накрити фольгою, що залишилася, запечатати буряк у герметичний «пакет». Готувати на грилі 20-30 хв, залежно від розміру бульб.

Використання буряка на грилі: дивись використання запеченого буряка, подавайте до смаженого м’яса або як самостійну страву.

Буряк з овочами на грилі

7. Смажений буряк

Можна розрізати буряк на кубики або скибочки, опустити в кляр і обсмажити у фритюрі, а можна і без кляру (рецепт чипсів дивіться тут). Або просто нарізати овоч, запанірувати в борошні, ліпше рисовому, з додаванням солі, свіжомеленого чорного перцю, кмину чи чебрецю і теж — у киплячу олію.

Є така швейцарська страва — рості. Її готують із картоплі, натертої на великій тертці, з якої формують оладки й обсмажують в олії. Те ж саме можна зробити з буряком.

Використання смаженого буряка:один із найцікавіших варіантів — жюльєн із буряка з грибами та блакитним сиром. Готується дуже просто. Буряк і гриби (печериці або гливи) нарізати соломкою. Обсмажити спочатку буряк до м’якості, додати гриби і смажити їх до золотистого кольору. Підготовлені інгредієнти залити вершками від 20% жирності і коли вони закиплять, додати розкришений блакитний сир. Готувати на середньому вогні, помішуючи. Сир має розтопитися. Зняти з вогню і подавати з рисом, пастою або просто з хлібом.

Смажений на сковорідці буряк

8. Бурякове пюре та сік

Пюре із солодкого буряка — чудова база для випічки. А як воно чудово забарвлює не тільки тісто, а й крем, мус, суфле, глазур! Іноді вистачить буквально кількох крапель пюре (або свіжовичавленого соку) для рубінового або яскраво-рожевого кольору.

Брауні Буряк і шоколад

9. Сушений буряк

Сушений буряк — це чіпси з буряка без приготування у фритюрі. Зараз, коли всі хочуть бути бадьорими і здоровими, такі снеки — чудовий варіант для перекусу в дорозі, на роботі чи в школі. І так, чіпси з буряка — штука смачна. Найкраще підв’ялити скибочки вже запеченого буряка.

Використання сушеного буряка: їжте як самостійну страву, посипайте подрібненими до порошку чіпсами закуски та салати, прикрашайте страви

Бурякові чіпси без приготування у фритюрі

10. Сирий буряк

Не всім звично, але сирий буряк можна їсти. Тільки він, звісно, має бути солодким і соковитим. Його треба нарізати тонкими шматочками, посипати пряною сумішшю з кмину, лимонної цедри, солі та скропити оливковою олією «екстра вірджин». Або нарізати соломкою і змішати з бульбою селери такого ж формату, дрібно нарізаним кропом і філе апельсина. Цей швидкий, корисний салат треба тільки заправити вінегретом із лимонним соком.

Якщо вам, у принципі, подобаються смак і текстура сирих овочів, використовуйте сирий буряк у супах. Додавайте овоч, нарізаний дрібними кубиками, просто в тарілку з супом (можна й гарячим). І обов’язково готуйте з нього овочеву локшину. Для цього достатньо нарізати буряк, швидко підмаринувати його червоним винним оцтом і посолити!

Чим гарний буряк для здоров‘я ? Він містить мало калорій і багато клітковини. Буряк допомагає знижувати кров’яний тиск і підвищує активність і розумову діяльність.

Ключові слова



Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .



Ілюстрації до матеріалу: Shutterstock/FOTODOM

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

You may also like

Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря

Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Читайте також:
  1. 5 секретів приготування смачної курячої грудки, про які не розповіла мама
  2. 12 фруктів і ягід, які найкраще їсти на дієті
  3. 10 фестивалів їжі з усього світу, які обов’язково потрібно відвідати
  4. 10 грубих помилок, які можуть зіпсувати навіть ідеальний стейк
  5. 20 продуктів, які обов’язково потрібно мати вдома, якщо ви постите
  6. 20 фактів про чай, які ви не знали
  7. Авокадо, що за фрукт, у чому користь і як його готувати
  8. 16 продуктів, які допомагають вивести з організму зайву воду
  9. 12 смачних і збалансованих перекусів, які допоможуть дотерпіти до обіду чи вечері
  10. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  11. 3 види зелені, які обов’язково потрібно їсти влітку
  12. 200 очей і ніжні губи. З яких частин складається гребінець і чи можна їсти його нутрощі
  13. 5 секретів приготування домашнього майонезу і чому не варто його боятися
  14. 10 способів, як використати прокисле коров’яче молоко
  15. 10 правил ресторанного етикету, які не дадуть зганьбитися
  16. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  17. 10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти
  18. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  19. 10 продуктів, які можна зберігати дуже довго
  20. Апельсинові пироги, 8 рецептів, які подарують щастя
  21. 13 смачних альтернатив солі, які знижують споживання цієї спеції
  22. 5 способів приготування замороженої піци, які зроблять її дуже смачною
  23. 4 види оцту, які обов’язково варто використовувати для приготування смачної їжі
  24. Аюрведа для чайників. 5 правил, які подовжують життя та зміцнюють здоров’я
  25. 4 речі, які корисно знати про яловичу грудинку, щоб приготувати її на 5
  26. Бананове молоко: що це таке і в чому його користь
  27. 10 важливих речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року
  28. 15 соусів, які перетворять курку на королеву столу, секрети шефа Дмитра Шуршакова
  29. 10 продуктів, які обов’язково потрібно спробувати в Калінінграді
  30. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
Їжа буряка,васзмусятьЇжайогополюбитиприготування,способівякі

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version