Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

3 способи обсмажування горіхів: на сковорідці, у мікрохвильовці та в духовці. Розповідаємо який кращий і чому

admin, 20 Травня 2023

Зміст

  • 1 1 спосіб. Обсмажування на сковороді
    • 1.1 Обсмажування на попередньо розігрітій сковороді
    • 1.2 Обсмажування на сковороді без попереднього розігрівання
  • 2 2 спосіб. Обсмажування в печі-світч
  • 3 3 спосіб. Обсмажування в духовці

Їжа

robertss 04.09.2023 Article

Обсмажування горіхів, які додають у тісто, крем або в салат, підкреслює їхній смак. Фундук, арахіс або волоські горіхи стають по-справжньому цінними інгредієнтами будь-яких страв. Спеціально для нас Наталя Космачова, шеф-кухар зі Смоленська, на практиці з’ясувала всі плюси і мінуси декількох способів обсмажування.

Ви скажете: «Але ми можемо купити вже смажені горіхи, навіщо ця метушня?!» . По-перше, заздалегідь обсмажені горіхи коштують дорожче, приблизно на 25%. По-друге, смак покупних смажених горіхів зазвичай приглушений і часто трапляються перепалені або згірклі горіхи.

Для тестування Наталя використовувала індукційну плиту і волоські горіхи. Чому їх? Дрібніші та легші горіхи, як-от фісташки або кедрові горіхи, підсмажуватимуться швидше, ніж більші та щільніші — мигдаль, пекан і фундук. Волоські горіхи за щільністю знаходяться приблизно посередині, тому їх і вибрали — для чистоти експерименту.

Класичний яблучний штрудель зі смаженими волоськими горіхами, рецепт див. тут

1 спосіб. Обсмажування на сковороді

Обсмажування на попередньо розігрітій сковороді

1-5 хв.

Метод претендує на звання найшвидшого. Для нього Наташа нагріла суху сковорідку на середньому вогні і, коли вона стала гарячою, додала горіхи. Потім перемішувала їх і струшувала сковорідку кілька разів, поки вони не підсмажилися. Час залежить від розміру шматочків.

МІНУСИ. Горіхи підсмажені, але не рівномірно. На них з’явилося кілька обвуглених плям. На це особливо вплинула нерівна поверхня волоських горіхів. Горіхи не встигли просмажитися повністю — зовні та всередині.

ВИСНОВОК: Швидке, але не дуже якісне обсмажування. «Я відчувала, що горіхи не встигли повністю підсмажитися, але мені довелося зняти сковорідку з вогню до того, як зовнішній вигляд постраждав. Горіхи не мали такого багатого смаку, як мені хотілося».

Суп харчо з яловичини з рисом і смаженими волоськими горіхами, рецепт див. тут

Обсмажування на сковороді без попереднього розігрівання

3-7 хв.

Шеф поклала горіхи на суху холодну сковороду. Увімкнула середній вогонь і приступила до обсмажування. Горіхи перемішувала, сковорідку потрушувала весь час, поки вона розігрівалася і потім, поки горіхи не стали золотисто-коричневими.

МІНУСИ. Горіхи підрум’янилися більш рівномірно, ніж у заздалегідь розігрітій сковороді, але все ж залишалося кілька пригорілих, обвуглених плям. Однак, на відміну від попереднього способу, горіхи підсмажилися всередині та зовні більш рівномірно.

ВИСНОВОК: Такий спосіб обсмажування — більш контрольований. Однак навіть при ретельному приготуванні результат не ідеальний.

Швидко обсмажений айсберг із горіхами, рецепт див. тут

2 спосіб. Обсмажування в печі-світч

3-5 хв.

Горіхи шеф змішала з невеликою кількістю рафінованої рослинної олії, щоб вони краще підрум’янилися. Потім розклала рівним шаром на тарілці, придатній для використання в мікрохвильовій печі (можна і на папері для випічки). Готувала за потужності 700 Вт із кроком 1 хв.

МІНУСИ. Складніше визначити ступінь готовності горіхів. «Знаком готовності став не зовнішній вигляд, а аромат — він відчутно посилився. Плюс горіхи були дуже гарячими після приготування і їм потрібно більше часу на охолодження. І об’єм печі-світч обмежує кількість горіхів, які можна підсмажити за один раз».

ВИСНОВКИ. Для багатьох цей спосіб може здатися трохи нелогічним, але, як не дивно, він працює! Більше варто покладатися на власний ніс, але якщо потрібно обсмажити невелику кількість горіхів, піч-піч вам на допомогу.

Рулетики з баклажанів із волоськими горіхами, рецепт див. тут

3 спосіб. Обсмажування в духовці

8-12 хв.

Спосіб займає найбільше часу з усіх можливих. Для нього горіхи шеф виклала рівним шаром на деко, застелене папером для випічки, і прибрала в розігріту до 180 °С духовку. Через 5 хв. деко висунула і горіхи перемішала. Потім перевіряла їхню готовність кожні 2-3 хв.

МІНУСИ. Єдиний — час. Цей спосіб найдовший з усіх.

ВИСНОВКИ. Результат — ідеальні смажені горіхи. Вони рівномірно підрум’янені й підсмажені зовні та всередині з багатим горіховим смаком. «Я цінувала, що цей спосіб не потребує постійної уваги. Так, мені потрібно було бути поруч, щоб не спалити горіхи. Але за цей час встигла і овочі нарізати, і зібрати інгредієнти для пирога. Кінцевий результат говорить на користь такого способу обсмажування. Я й раніше ним користувалася, але не завжди. Тепер, мабуть, перегляну свої пріоритети і вам рекомендую».

Пиріг із консервованими абрикосами та смаженими волоськими горіхами, рецепт див. тут

Читайте також:
  1. Баклажани з помідорами та часником на сковороді
  2. Банани на грилі з маршмелоу та ягодами
  3. Баклажани з помідорами та сиром у духовці
  4. 7 корисних низькокалорійних вечерь на тиждень для здоров’я та комфорту
  5. Алергія на лактозу та глютен. Варіанти виживання
  6. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  7. 15 рецептів печериць, запечених у духовці, начинки та жюльєни
  8. На які авто варто встановлювати газ та для чого обирати сертифіковане ГБО
  9. Олександрійська паска на топленому молоці
  10. Баклажани на зиму
  11. Алергія на холод на руках і обличчі взимку, що з нею робити і як лікувати
  12. Скільки полуниці можна з’їдати на день та інші важливі питання про улюблену літню ягоду
  13. Баклажани з помідорами на зиму
  14. Баклажани по-корейськи на зиму
  15. 9 варіантів солянки на сковорідці, такої, що пальчики оближеш
  16. Альтернатива чаю та каві: 5 здоровіших варіантів
  17. Баклажани з часником на зиму
  18. Ажурні млинці на молоці з дріжджами
  19. Аюрведа для чайників. 5 правил, які подовжують життя та зміцнюють здоров’я
  20. Бабусині млинці на дріжджах
  21. 13 ідей як прикрасити домашні пироги та 5 рецептів фігурної випічки на додачу
  22. 3 способи приготувати ПП-круасани та з чим їх їсти
  23. Алкогольний коктейль всього з трьох інгредієнтів, на якому худнуть Наомі Кемпбелл, Клаудія Шиффер і весь Голлівуд
  24. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  25. Авокадо, що за фрукт, у чому користь і як його готувати
  26. Баклажани з овочами, запечені в духовці
  27. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  28. Баклажани на сковороді
  29. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  30. Аджапсандал на мангалі
Їжа горіхів:духовці.ЇжакращиймікрохвильовцінаобсмажуванняРозповідаємосковорідці,способитачомуякий

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version