Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

4 речі, які корисно знати про яловичу грудинку, щоб приготувати її на 5

admin, 7 Листопада 2023

Зміст

  • 1 1. Яловича грудинка — це грудні м’язи. І часто — один із найпроблемніших відрубів яловичини.
  • 2 2. Грудинка вимагає повільного і довгого приготування
  • 3 3. Різні частини грудинки потрібно готувати по-особливому
  • 4 4. Готуючи грудинку, не забудьте її посолити

Їжа

robertss 04.09.2023 Article

Любите найніжнішу грудинку? Від Наталії Космачової, шеф-кухаря зі Смоленська, ми дізналися кілька вельми корисних фактів, які допоможуть усім правильно вибрати і приготувати цю смачну частину яловичини.

1. Яловича грудинка — це грудні м’язи. І часто — один із найпроблемніших відрубів яловичини.

Точно так само, як у справжнього культуриста, у корови є величезні грудні м’язи, і саме звідси і «зрізається» грудинка. Оскільки у великої рогатої худоби немає ключиць, на ці м’язи припадає близько 60% ваги. Для цього потрібна значна кількість сполучної тканини, тому отримане м’ясо необхідно правильно приготувати, щоб воно стало м’яким.

У Великій Британії та США грудинку називають «бріскет» (Brisket). Цей термін походить від давньоскандинавського brjósk , що означає «хрящ» . Саме ця частина яловичої туші покриває грудину, ребра та сполучні реберні хрящі.

Яловича грудинка по-латиноамериканськи, рецепт див. тут

2. Грудинка вимагає повільного і довгого приготування

Стандартна порада — готуйте грудинку на слабкому вогні протягом тривалого часу (як кажуть, «на слабкому і повільному» вогні). У результаті отримаєте ультра-ніжний продукт.

Яловича грудинка завжди була їжею бідноти. Її жорсткість, при невмілому поводженні, здатна конкурувати з гумою. Але якщо ця грудинка потрапляє до рук профі, для готової страви навіть ніж буде не потрібен. Євреї Центральної Європи давно додумалися і подарували нам пастрамі. На Півдні США з грудинки роблять кулінарний шедевр — бріскет (однойменна назва з відрубом).

BBQ бріскет з копченим ароматом, рецепт див. тут

Взагалі в Америці люблять натерти грудинку спеціями або замаринувати її, а потім практикують повільне приготування на слабкому вогні. Готують (майже коптять) на вугіллі або дровах, використовуючи дуб або пекан (далеко не маленьке дерево, що дає нам смачні та корисні горіхи).

ПОРАДА: У наших краях коптити грудинку відмінно на вишні, сливі та персику. Деяким подобається використовувати клен. Дрова потрібно додавати невеликими порціями 1-2 рази щогодини, щоб від палаючої деревини дим піднімався тонкою блідо-блакитною цівкою, а не валив маслянистою чорною хмарою.

Грудинка — гордість техаського барбекю. Спочатку її запікають цілком, потім нарізають кубиками, змішують із соусом для bbq і медом. Добре перемішують, краще руками, і знову перекладають на решітку над ледве тліючим «білим» вугіллям. Або загортають у великий лист фольги і трохи підпікають. Такий хід дуже популярний і називається «барбекю в стилі Канзас-Сіті». М’ясо подають із пшеничним хлібом.

У Великій Британії грудинку коптять рідко. Її зазвичай варять із коренеплодами, наприклад, морквою, прянощами і спеціями або дуже повільно запікають у жароміцному горщику під кришкою з великою кількістю бульйону чи соусу. Хороших результатів від цього відрубу можна домогтися і в мультиварці.

Рагу з картоплі з вареною грудинкою, рецепт див. тут

ПОРАДА: прибирайте надлишки жиру з грудинки під час копчення. Коли жиру занадто багато, дим не проникне в м’ясо і не віддасть йому аромат копчення. Звичайно, весь жир видаляти не потрібно — просто зріжте більшу частину.

Грудинці після приготування потрібно обов’язково відлежатися. Накрийте її фольгою і залиште на 30-60 хв. За цей час внутрішні соки розподіляться по всьому шматку і м’ясо стане ніжнішим. Після «відпочинку» грудинку нарізайте та подавайте.

М’ясний бульйон із яловичої грудинки, рецепт див. тут

3. Різні частини грудинки потрібно готувати по-особливому

Оскільки грудинка велика, її зазвичай розрубують на 2 частини. Більшість продуктових магазинів і навіть м’ясники на ринку продають частину, яку називають «передня» або «плоска» . Вона містить небагато жиру і майже без кісток, тому її легко нарізати. Цю частину добре використовувати для бульйону, борщу або супу.

«Передня»/»плоска»/мала частина грудинки

Друга (більша) частина, яку часто називають «середньою», складається з «ядра» грудинки та основної частини. «Ядро» підходить для тушкування. Основна частина — і для варіння, і для тушкування, і для приготування на вогні. Саме вона після тривалої термообробки розпадається на волокна. Часто ядро й основну частину не ділять під час оброблення туші. У цій частині відрубу залишають кісточку/ребра.

«Середня»/велика частина грудинки

4. Готуючи грудинку, не забудьте її посолити

Оптимальні приправи для грудинки — це велика морська сіль, розколоті або крупно мелені горошини чорного перцю і пластівці сушеного червоного перцю.

Якщо ви запікаєте цей відруб (у духовці або на вогні), найкраще її натерти крупною сіллю (вона краще прилипає до м’яса) і прибрати в холодильник на 8-24 год. У підсумку отримуємо соковиту грудинку.

Пиріг-кекс із яловичою грудинкою, рецепт див. тут

Читайте також:
  1. 7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах
  2. Отправляемся в безбрежный мир дизайна на поиски совершенного интерьера ванной комнаты
  3. 20 фактів про чай, які ви не знали
  4. 8 страв із яєць, про які ми забуваємо, а даремно
  5. Построим своими руками уютный домик на дереве – подарите ребёнку его заветную мечту
  6. Апероль шприц: усе, що потрібно знати про наймодніший коктейль цього літа
  7. 7 смачних салатів з огірками на зиму, які час починати готувати
  8. Потрясные пауки-дизайнеры под руководством наса — обдолбаные членистоногие на эпатажной посуде
  9. 5 продуктів, які небезпечно їсти на голодний шлунок
  10. 5 трав, які легко виростити на підвіконні
  11. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  12. 5 способів приготування замороженої піци, які зроблять її дуже смачною
  13. Лестница своими руками на второй этаж: 3 этапа изготовления правильной конструкции
  14. Природа, как источник неограниченного вдохновения на примере дома от hyla architects в сингапуре
  15. Расчет электропроводки в доме и на садовом участке
  16. Волшебное рождественское оформление дома на дереве от студии design loves detail и специалиста james curvan, даллас, сша
  17. Гід по чоловічим джинсам: Як вибрати та які види доступні на WEM
  18. 12 фруктів і ягід, які найкраще їсти на дієті
  19. 15 соусів, які перетворять курку на королеву столу, секрети шефа Дмитра Шуршакова
  20. Скільки полуниці можна з’їдати на день та інші важливі питання про улюблену літню ягоду
  21. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  22. 6 видів дрес-коду, які соромно не знати
  23. Вірменська окрошка Мацнабрдош, як її приготувати
  24. 6 соусів до риби, які перетворять її на бажану страву навіть для м’ясоїдів
  25. 9 правил канапе на святковий стіл, про які знають не всі
  26. 10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти
  27. 5 секретів приготування смачної курячої грудки, про які не розповіла мама
  28. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  29. 16 Способов создания цветников на балконе
  30. Великолепное творение cove 6 от кейптаунской студии архитекторов saota — летний отдых на высшем уровне
Їжа proгрудинку,знатиЇжаїїкориснонаприготуватиречі,щобякіяловичу

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version