Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

5 цікавих фактів про желатин

admin, 11 Вересня 2023

1. Желатин був відомий ще в XV столітті — речовину, схожу на клей білого кольору, виготовляли шляхом виварювання повітряних бульбашок осетрових риб. 1845 року інженер Пітер Купер отримав патент на промислове виробництво порошкоподібного желатину, але широкої популярності цей продукт набув лише 1885 року завдяки винахідникові Перпу Вейту, який почав додавати в желе ароматичні речовини та барвники, завдяки чому казково розбагатів.

2. Желатин — це чистий білок колаген, який отримують зі шкур, кісток і хрящів тварин, частіше корів або свиней. У 100 грамах желатину міститься: 86 грамів білка (це в кілька разів більше, ніж у курячому філе, яйцях і сої), 0,7 грамів вуглеводів (може входити в раціон людей, які страждають на цукровий діабет) і 0,4 грама жирів. Желатин має дуже низьку калорійність, і від нього не товстіють. Але це непісний продукт

3 Желатин багатий на органічні кислоти (глютамінову, аспарагінову), протеїнові амінокислоти, мінерали (сірку, залізо, фосфор, кальцій, магній), вітаміни групи PP (нікотинова кислота). Споживання желатину може сприяти відновленню хрящів, зміцненню і поліпшенню еластичності м’язової тканини. Тому його часто використовують під час лікування суглобів та остеохондрозу, а також у профілактичних цілях.

4. Натуральний желатин універсальний, адже він не має ні смаку, ні запаху, ні кольору. Його використовують для приготування желе, заливного, мармеладу, загущення готових страв і напівфабрикатів (консоме, майонезу), освітлення вин і фруктових соків. Новий напрям використання — введення у фруктове або овочеве пюре для отримання за допомогою сифона легкої пінки (еспуми).

5. Желатин можна, а іноді й потрібно кип’ятити. Але, звісно, не варто виварювати до появи неприємного запаху. Желатин у порошку, гранулах і пластинках однаково гарний, але готують до використання їх по-різному. Желатин у пластинках замочують у дуже холодній воді, потім віджимають і «розпускають» у желюючій рідині. А желатин у порошку і гранулах замочують у тій рідині, яку будуть желювати. На відміну від листового, такий желатин можна замочувати і в холодній, і в теплій, і в гарячій воді

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Читайте також:
  1. 23 цікавих фактів про Великобританію
  2. 5 секретів приготування смачної курячої грудки, про які не розповіла мама
  3. 9 міфів про какао. Порошок, тертий, з молоком, дитячий і ординарний
  4. Апероль шприц: усе, що потрібно знати про наймодніший коктейль цього літа
  5. 20 найкращих страв з усього світу – тепер про них знаєте і ви
  6. 20 фактів про чай, які ви не знали
  7. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  8. 50 Цікавих Фактів про ШЕКСПІРА
  9. 9 правил канапе на святковий стіл, про які знають не всі
  10. 5 цікавих страв із шиїтаке
  11. 15 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО
  12. 10 цікавих фактів про Туреччину
  13. 15 фактів про українську мову, які вас здивують
  14. 4 речі, які корисно знати про яловичу грудинку, щоб приготувати її на 5
  15. 10 цікавих фактів про Узбекистан
  16. 20 цікавих фактів про авокадо
  17. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  18. 9 несподіваних фактів про Вінні-Пуха, любителя меду та віршів
  19. 11 цікавих фактів про пальми
  20. 8 страв із яєць, про які ми забуваємо, а даремно
  21. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  22. 15 незвичайних фактів про їжу
  23. 9 продуктів, постійна пристрасть до яких сигналізує про проблеми зі здоров’ям
  24. 5 популярних східних солодощів. Сходознавиця про те, як їх вибрати і де купувати в Стамбулі
  25. ТОП-20 цікавих фактів про Землю
  26. Скільки полуниці можна з’їдати на день та інші важливі питання про улюблену літню ягоду
  27. 7 міфів про родзинки плюс перевірені сезонні рецепти з ними
  28. Dovidka.biz.ua – Довідник цікавих фактів та корисних знань
  29. 10 цікавих фактів про Індію
  30. Топ 10 цікавих фактів про Чарльза Діккенса
Їжа proЖелатинЇжафактівцікавих

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Чем особенно женское нижнее белье от интернет-магазина Kleo
  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень
  • Мобільний флагшток віндер та його користь для реклами
  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G: доступный смартфон с продуманными решениями
  • Ботинки с металлическим носком и жилет рабочего: что дает покупка хорошей рабочей одежды

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version