Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

5 цікавих фактів про желатин

admin, 11 Вересня 2023

1. Желатин був відомий ще в XV столітті — речовину, схожу на клей білого кольору, виготовляли шляхом виварювання повітряних бульбашок осетрових риб. 1845 року інженер Пітер Купер отримав патент на промислове виробництво порошкоподібного желатину, але широкої популярності цей продукт набув лише 1885 року завдяки винахідникові Перпу Вейту, який почав додавати в желе ароматичні речовини та барвники, завдяки чому казково розбагатів.

2. Желатин — це чистий білок колаген, який отримують зі шкур, кісток і хрящів тварин, частіше корів або свиней. У 100 грамах желатину міститься: 86 грамів білка (це в кілька разів більше, ніж у курячому філе, яйцях і сої), 0,7 грамів вуглеводів (може входити в раціон людей, які страждають на цукровий діабет) і 0,4 грама жирів. Желатин має дуже низьку калорійність, і від нього не товстіють. Але це непісний продукт

3 Желатин багатий на органічні кислоти (глютамінову, аспарагінову), протеїнові амінокислоти, мінерали (сірку, залізо, фосфор, кальцій, магній), вітаміни групи PP (нікотинова кислота). Споживання желатину може сприяти відновленню хрящів, зміцненню і поліпшенню еластичності м’язової тканини. Тому його часто використовують під час лікування суглобів та остеохондрозу, а також у профілактичних цілях.

4. Натуральний желатин універсальний, адже він не має ні смаку, ні запаху, ні кольору. Його використовують для приготування желе, заливного, мармеладу, загущення готових страв і напівфабрикатів (консоме, майонезу), освітлення вин і фруктових соків. Новий напрям використання — введення у фруктове або овочеве пюре для отримання за допомогою сифона легкої пінки (еспуми).

5. Желатин можна, а іноді й потрібно кип’ятити. Але, звісно, не варто виварювати до появи неприємного запаху. Желатин у порошку, гранулах і пластинках однаково гарний, але готують до використання їх по-різному. Желатин у пластинках замочують у дуже холодній воді, потім віджимають і «розпускають» у желюючій рідині. А желатин у порошку і гранулах замочують у тій рідині, яку будуть желювати. На відміну від листового, такий желатин можна замочувати і в холодній, і в теплій, і в гарячій воді

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Читайте також:
  1. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  2. 23 цікавих фактів про Великобританію
  3. 9 міфів про какао. Порошок, тертий, з молоком, дитячий і ординарний
  4. 15 незвичайних фактів про їжу
  5. 50 Цікавих Фактів про ШЕКСПІРА
  6. Dovidka.biz.ua – Довідник цікавих фактів та корисних знань
  7. 5 цікавих страв із шиїтаке
  8. 4 речі, які корисно знати про яловичу грудинку, щоб приготувати її на 5
  9. 15 фактів про українську мову, які вас здивують
  10. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  11. 5 популярних східних солодощів. Сходознавиця про те, як їх вибрати і де купувати в Стамбулі
  12. 15 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО
  13. 7 міфів про родзинки плюс перевірені сезонні рецепти з ними
  14. 8 страв із яєць, про які ми забуваємо, а даремно
  15. 11 цікавих фактів про пальми
  16. Топ 10 цікавих фактів про Чарльза Діккенса
  17. 10 цікавих фактів про Туреччину
  18. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  19. 10 цікавих фактів про Індію
  20. 20 цікавих фактів про авокадо
  21. ТОП-20 цікавих фактів про Землю
  22. 9 несподіваних фактів про Вінні-Пуха, любителя меду та віршів
  23. 20 фактів про чай, які ви не знали
  24. Скільки полуниці можна з’їдати на день та інші важливі питання про улюблену літню ягоду
  25. 9 правил канапе на святковий стіл, про які знають не всі
  26. 5 секретів приготування смачної курячої грудки, про які не розповіла мама
  27. 9 продуктів, постійна пристрасть до яких сигналізує про проблеми зі здоров’ям
  28. 10 цікавих фактів про Узбекистан
  29. 20 найкращих страв з усього світу – тепер про них знаєте і ви
  30. Апероль шприц: усе, що потрібно знати про наймодніший коктейль цього літа
Їжа proЖелатинЇжафактівцікавих

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Як ефективно планувати покупки та економити з Shurshilo?
  • Свердла: ваш гід у світі ідеальних отворів
  • Переваги використання якісних FPV окулярів
  • Які переваги надасть якісний гібридний інвертор 5 кВт
  • Які переваги професійного виготовлення сувенірної продукції

Архіви

  • Жовтень 2025
  • Вересень 2025
  • Серпень 2025
  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version