Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

5 смаків салату “Мімоза”: які рибні консерви краще вибирати для улюбленої новорічної страви

admin, 5 Березня 2023

Зміст

  • 1 Про які консерви розповімо:
  • 2 Горбуша
  • 3 Тріска
  • 4 Сайра
  • 5 Тунець
  • 6 Шпроти

Їжа

robertss 04.09.2023 Article

Не існує правильного рецепта салату «Мімоза», навіть ті варіанти, які ви знайдете з припискою «класичний» відрізнятимуться один від одного. Дивовижна особливість і великий плюс цього оригінального і простого в приготуванні салату — в його пластичності, можливості експериментувати з продуктами й отримувати саме такий смак, який найбільше сподобається вам і гостям.

Про які консерви розповімо:

Мабуть, найбільше розбіжностей у рецептах — у головному інгредієнті, рибних консервах. Можна додати звичні горбушу чи сайру, проте популярні й трохи божевільний варіант зі шпротами.

Головний критерій вибору риби для приготування «Мімози» — її запах і смак не мають бути різкими. Ніжний листковий салат із кількома інгредієнтами тільки тоді стане вершиною досконалості, коли кожен продукт підкреслюватиме особливість решти, і разом вони створюватимуть симфонію смаку. Якщо ж один з інгредієнтів перетягує всю увагу на себе, страву вважають невдалою.

Розповідаємо, які рибні консерви краще додавати в салат «Мімоза», як їх обирати і скільки додавати.

Горбуша

Консервована горбуша — ідеальний вибір для «Мімози»

До родини лососевих належить кілька дуже смачних видів: сьомга, кета, нерка, горбуша, кижуч, омуль та інші. Однак найсмачнішим консервованим лососем вважається саме горбуша. Згідно з опитуванням Центру вивчення споживчої поведінки Роскачества понад 58% респондентів віддають перевагу саме цій рибі.

Горбуша солонувата на смак, ніжна і трохи в’язка за структурою. Вона чимось схожа на сьомгу, але її м’ясо менш жирне, тож для салату краще обирати консерви з неї.

Консервована горбуша містить легкозасвоюваний білок, омега-3 жирні кислоти, вітаміни, мінерали. Продукт має антиоксидантну дію.

У приготуванні цього варіанта салату є один секрет: перш ніж покласти в «Мімозу» консервовану горбушу, очистіть її від шкіри та розімніть як слід в окремій тарілці. На одну святкову порцію миску салату на 8 порцій потрібно 2 банки консервів, а для сімейної вечері вистачить і однієї.

Перевіряйте термін придатності консервів, уся інформація на етикетці має легко зчитуватися. Бажано, щоб у складі консервів були тільки сама риба і сіль.

Перевірити якість продукту вийде тільки після того, як банку буде відкрито. Шматочки риби мають бути без стороннього присмаку і запаху, м’ясо — соковитим, а кістки і плавники — легко роздавлюватися.

Консервовану горбушу слід зберігати за температури від 0°C до +15 °C. Термін придатності шукайте на етикетці. Не зберігайте горбушу довше 24 годин після відкриття. Рибу з відкритої банки краще перекласти у скляний посуд і закрити кришкою.

Тріска

» Мімоза» з консервованою тріскою — ностальгічний варіант з епохи СРСР

Консервована тріска частіше за інших ставала інгредієнтом «Мімози» в епоху СРСР. Тож якщо вам захочеться потішити старше покоління і пробудити в них хвилю спогадів — обирайте саме цей варіант.

Тріска — універсальна риба, оскільки під час виробництва консервів у справу йдуть усі її частини. В її м’ясі містяться вітаміни групи В, вітаміни А, С, D, Е, РР, а також багато корисних мікроелементів: кальцій, залізо, натрій, калій, цинк, фосфор, магній, селен.

Крім того, з тріскою не потрібно возитися. Досить розім’яти виделкою філе риби прямо в банці. До речі, багато хто зливає рідину, проте у випадку з тріскою цього робити не варто. Річ у тім, що це справжній риб’ячий жир. Він дуже корисний. Для «Мімози» на 4 осіб достатньо однієї банки консервів.

Зберігати консерви з тріски слід у сухому, темному і прохолодному приміщенні не більше 3 років. А ось відкриту рибу краще перекласти в скляну ємність і не забувати в холодильнику довше ніж на 2-3 дні.

Сайра

Сайра теж чудовий варіант для «Мімози». Крім смакових переваг, вона ще й недорога.

Японці називають цю рибу «нічною перлиною». Консервована сайра — один з ідеальних варіантів для приготування «Мімози». У неї ніжний смак і доступніша ціна порівняно з тріскою та лососевими.

Під час виготовлення консервованої сайри її тушкують, поміщають у банки та заповнюють гарячою олією. Однак термічна обробка не позначається на корисних властивостях цієї риби. Під час нагрівання в ній звільняються кислоти Омега-3. У сайрі містяться також вітаміни D, А, В12.

Для приготування середньої порції салату «Мімоза» достатньо 1 банки (200 г) сайри. Невеликі шматочки риби в золотистій олії мають легко розминатися. Головне, на що варто звернути увагу, вибираючи консерви, — щоб банка була без видимих пошкоджень, не роздута, а термін зберігання не перевищував двох років. Відкриту сайру можна зберігати в холодильнику до 3 днів.

Тунець

Тунець зробить вашу «Мімозу» більш дієтичною — якщо таке можна сказати про наш улюблений салат

Консервований тунець у власному соку чудово гармонує з іншими інгредієнтами класичної «Мімози»: картоплею, морквою, яйцем. При цьому тунець — набагато дієтичніший продукт, ніж м’якоть лосося або тріска, закручена в олії. Тож якщо ви і ваші гості стежите за фігурою — придивіться саме до цього варіанту.

У тунця в олії ніжно-рожева м’якоть, а смак чимось нагадує телятину. Якщо намічається велике свято, краще взяти 2 банки, а для сімейної вечері вистачить і 120 г консервованого тунця.

У магазині звертайте увагу на зовнішній вигляд банки, вона не повинна бути роздутою або зі слідами іржі — все це свідчить про неналежні умови зберігання. Відкриті консерви можуть чекати свого часу в холодильнику протягом доби. Закриту банку зберігають за кімнатної температури до 2 років.

Шпроти

Шпроти в «Мімозі» — варіант для експериментаторів. Але спробувати варто всім

Дивно, але факт: у консервованих шпрот в олії дуже ніжний смак, а кістки зовсім не відчуваються. Ось чому ця риба чудово гармонує з іншими шарами «Мімози».

Якщо ви вперше читаєте про подібний варіант приготування салату, неодмінно спробуйте його. Такий салат підійде творчим натурам, схильним до експериментів і бунтарства.

При виборі шпрот, звертайте увагу на склад на етикетці. Там мають бути тільки риба, рослинна олія та сіль.

До речі, зверніть увагу на цифри, вибиті на жерстяній банці. У другому ряду є спеціальний код. Номер 137 означає «балтійські шпроти», код C20 — під час виготовлення консервів використовували рибу з пошкодженнями, не цільну.

Салат «Мімоза» з консервованою рибою — це перевірена часом класика, яку можна готувати як на зимові свята, так і влітку. І завжди буде смачно!

Читайте також:
  1. 10 правил ресторанного етикету, які не дадуть зганьбитися
  2. 10 літніх трав для корисних чаїв цілий рік
  3. Кавунова дієта для схуднення
  4. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  5. Базове тісто для пасти
  6. 6 соусів до риби, які перетворять її на бажану страву навіть для м’ясоїдів
  7. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  8. Анджеліні – 45! Нещасливе дитинство і дивна дієта головної ягідки Голлівуду
  9. 7 кльових продуктів для людей, які не варто їсти собакам
  10. Баклажани – рецепти
  11. Бананове печиво без цукру для дітей
  12. 10 продуктів, які можна зберігати дуже довго
  13. Анківський пиріг для Льва Толстого
  14. 10 найкращих рецептів глазурі для великодньої паски
  15. 4 страви з броколі для довгого та щасливого життя
  16. 10 грубих помилок, які можуть зіпсувати навіть ідеальний стейк
  17. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  18. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  19. 10 важливих речей, які потрібно встигнути зробити до Нового року
  20. Аюрведа для чайників. 5 правил, які подовжують життя та зміцнюють здоров’я
  21. Апельсинові пироги, 8 рецептів, які подарують щастя
  22. 8 продуктів, які можна їсти перед сном без загрози для фігури
  23. 10 продуктів для розуму, необхідних школяреві навіть на канікулах
  24. Анчоус, хамса, кілька – рецепти риби
  25. 10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти
  26. Бальзамічний оцет – що це таке і навіщо він потрібен
  27. Багрір – марокканські млинці
  28. 4 види оцту, які обов’язково варто використовувати для приготування смачної їжі
  29. Банани: користь і шкода, коли і скільки їх потрібно їсти для міцного здоров’я
  30. Ананас для схуднення: правда чи вигадка
Їжа “Мімоза”:вибиратидляЇжаконсервикращеноворічноїрибнісалатусмаківстравиулюбленоїякі

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version