Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома

admin, 21 Вересня 2023

Зміст

  • 1 Які страви з меню Гоґвортса будемо готувати:
  • 2 1. гарбузові пиріжки
  • 3 2. безалкогольний егг-ног
  • 4 3. Брюссельська капуста з соусом бешамель
  • 5 4. Свиняча вирізка в глазурі з бурбона з персиками
  • 6 5. Фруктовий лід із лимонним смаком «Потрійна сила»
  • 7 You may also like
  • 8 Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Їжа

robertss 04.09.2023 Article

Персонажі Джоан Роулінг із саги про чарівника Гаррі Поттера постійно їдять або ведуть бесіди про їжу. Приготування страв — це частина атмосфери світу, вигаданого письменницею. Але у всіх рецептів, використаних Роулінг, є аналоги з англійської кухні.

Ми вибрали п’ять із тих, які легко можна приготувати для вечірки в стилі школи чаклунства Гоґвортс. Тут нам допомогла робота Діни Бухгольц — фахівця з англійської літератури та кухаря-аматора зі США — «Кухарська книга Гаррі Поттера», перекладена російською видавництвом «Бомбора».

Які страви з меню Гоґвортса будемо готувати:

1. гарбузові пиріжки

У свою першу поїздку в Гоґвортс-експресі, яка сталася в книзі «Гаррі Поттер і Філософський камінь» хлопчик купив багато різних частувань. Наприклад, гарбузові пиріжки. Їх можна зробити дуже просто.

Гарбузові пиріжки

Для приготування гарбузових пиріжків потрібно:

Для тіста:

  • 1 ¼ склянки борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • ¼ ч.л. солі
  • 110 г охолодженого вершкового масла, нарізаного шматочками
  • 4-6 ст.л. крижаної води

Для начинки:

  • 1 склянка гарбуза, нарізаного шматочками
  • ¼ склянки цукру
  • ⅛ ч.л. меленого мускатного горіха
  • ⅛ ч.л. меленої кориці
  1. Всипати борошно, цукор і сіль у чашу кухонного комбайна або ємність для ручного збивання. Збити кілька разів до повного перемішування, додати в борошняну суміш олію. Збивати поки тісто не перетвориться на жовту крихту без борошняних домішок.
  2. Перекласти суміш у велику миску. Додати 4 ст.л. крижаної води. Перемішувати суміш лопаткою поки вона не стане липкою. Якщо тісто надто сухе, додати ще води, краще по 1 ст.л. за раз. Скачати тісто в кулю і приплюснути її. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 годину.
  3. Запекти шматочки гарбуза в духовці до напівготовності. Нарізати гарбуз на більш дрібні частини.
  4. З’єднати в мисці гарбуз, мускатний горіх, цукор і корицю. Добре перемішати. Розігріти духовку до 200 °C. Розкачати тісто в коло завтовшки 0,5 см. За допомогою блюдця вирізати з тіста коло діаметром 12 см.
  5. Покласти в центр кожного кола 2-3 столові ложки. Змочити краї тіста водою, згорнути в коло і защипнути краї за допомогою виделки. Проколоти тісто в кількох місцях. Викласти на папір для випічки протягом 30 хвилин або поки пиріжки не підрум’яняться.

2. безалкогольний егг-ног

У книзі «Гаррі Поттер і Таємна кімната» Гагрід п’є егг-ног і з кожним новим кухлем дедалі голосніше співає різдвяні гімни. Але можна зробити безалкогольний варіант для дитячої вечірки.

Безалкогольний егг-ног

Для приготування безалкогольного егг-нога потрібно:

  • 6 великих яєць
  • ¾ склянки цукру
  • 3 ½ склянки цільного молока
  • 2 склянки жирних вершків
  • 2 ч.л. ванільного екстракту
  • ⅓ склянки цукрової пудри
  • мелений мускатний горіх
  1. У каструлі збити вінчиком яйця з цукром до появи піни. Додати молоко та 1 склянку вершків. Готувати на середньому вогні, безперервно помішуючи, поки суміш не досягне 71 °C, або стане дуже гарячою, але не закипить. Зняти з вогню і вмішати 1 чайну ложку ванілі. Процідити через сито. Накрити харчовою плівкою, щоб не утворилася пінка і дати охолонути до кімнатної температури. А потім прибрати в холодильник.
  2. Збити другу склянку вершків із ваніллю, що залишилася, і цукровою пудрою до появи твердих піків. Розлити егг-ног по кружках, покласти завиток збитих вершків і посипати мускатним горіхом.

3. Брюссельська капуста з соусом бешамель

У книзі «Гаррі Поттер і Кубок вогню» Герміона переймається правами будинкових ельфів. І перед тим як піти в бібліотеку і почитати про їхні права, вона поквапливо проковтнула відбивні з ягняти, картоплю і брюссельську капусту, щоб більше не думати про їжу і присвятити час, що залишився до ланчу, читанню літератури про права ельфів.

Брюссельська капуста з соусом бешамель

Для приготування брюссельської капусти із соусом бешамель потрібно:

  • 500 г замороженої брюссельської капусти (використовуйте заморожений продукт для більш зручного приготування)
  • 1 склянка води
  • 1 ст. л. олії
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 склянка цільного молока
  • ¼ ч. л. солі
  • ⅛ ч. л. меленого мускатного горіха
  • свіжомелений чорний перець за смаком
  1. Довести капусту до кипіння в каструлі середніх розмірів. Зменшити вогонь і варити близько 7 хвилин, поки не стане ніжною. Обсушити капусту і перекласти на сервірувальне блюдо.
  2. Розігріти на сковорідці вершкове масло; коли воно почне пузиритися, додати борошно і перемішати. Влити молоко, не перестаючи помішувати. Додайте сіль, мускатний горіх і перець і продовжувати готувати, безперервно помішуючи, поки маса не загусне.
  3. Вилити соус на капусту. Подавати страву теплою.

4. Свиняча вирізка в глазурі з бурбона з персиками

У книзі «Гаррі Поттер і Таємна кімната» тітка Гаррі Петунія подавала смажені свинячі відбивні на званій вечері, влаштованій на честь Месонів — начальника дядька Вернона та його дружини. Однак вечерю зіпсував ельф Доббі. Щоб ваша вечеря вдалася, пропонуємо такий рецепт свинини.

Свиняча вирізка в глазурі з бурбона з персиками

Для приготування свинячої вирізки в глазурі з бурбона з персиками потрібно:

  • ¼ склянки бурбона
  • ¼ склянки соєвого соусу
  • ¼ склянки коричневого цукру
  • 2 зубчики часнику
  • ¼ склянки діжонської гірчиці
  • ½ склянки меленого імбиру
  • 2 ст.л. вустерширського соусу
  • ¼ склянки рослинної олії
  • 1 крапля гострого соусу
  • 1 кг свинячої вирізки
  • 4 свіжих або консервованих персики без кісточок
  1. Попередньо розігріти духовку до 165°C. У блендері або кухонному комбайні перемішати бурбон, соєвий соус, коричневий цукор, часник, імбир, вустерширський соус, гострий соус і олію.
  2. Помістити персики і вирізку в пластиковий пакет, що закривається, і залити всередину маринад. Видалити зайве повітря і помістити в холодильник на добу.
  3. Дістати персики і вирізку з пакета і помістити на решітку в духовку. Смажити вирізку близько 40 хвилин або поки термощуп не покаже температуру всередині м’яса в 63°C.
  4. Дістати вирізку з духовки і дати відпочити 15 хвилин. Потім нарізати на шматки.
  5. Підігріти в сотейнику маринад, скропити ним вирізку, поруч розкласти персики.

5. Фруктовий лід із лимонним смаком «Потрійна сила»

У книжці «Гаррі Поттер і філософський камінь» Дурслі не захотіли купувати Гаррі шоколадне морозиво, коли взяли його до зоопарку на день народження Дадлі, але коли продавчиня спитала Гаррі, що він їстиме, їм несподівано стало соромно залишати його без солодкого. І тоді вони вирішили купити йому фруктовий лід зі смаком лимона, який йому дуже сподобався.

Фруктовий лід із лимонним смаком «Потрійна сила»

Для приготування фруктового льоду з лимонним смаком потрібно:

  • терта цедра 1 лимона
  • 3 ст.л. лимонного соку
  • 7 ст.л. цукру
  • 1 ¾ склянки води
  • ½ ч.л. лимонного екстракту
  1. Змішати лимонну цедру, лимонний сік, цукор і воду в каструлі та нагрівати, часто помішуючи. Довівши до кипіння, відразу зняти з вогню. Додати лимонний екстракт і перемішати. Перелити суміш у формочки для морозива.
  2. Заморожувати протягом 5 годин.

Назву «Потрійна сила» такий фруктовий лід отримав через поєднання лимонного екстракту, цедри та соку.

You may also like

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Читайте також:
  1. 9 правил канапе на святковий стіл, про які знають не всі
  2. 9 простих, але дуже ефектних страв із винограду. Дивуйте гостей!
  3. 6 чудових страв із сиром для сніданку
  4. 8 смачних страв із кето-дієти для схуднення
  5. 7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах
  6. 7 страв із хурми, які зроблять новорічні канікули незабутніми
  7. 6 простих страв із сиру, які ви ще не куштували
  8. Скільки полуниці можна з’їдати на день та інші важливі питання про улюблену літню ягоду
  9. 8 страв із яєць, про які ми забуваємо, а даремно
  10. 7 несподіваних продуктів, які можна заморозити
  11. 6 дуже смачних страв із кисломолочними продуктами для літнього сніданку
  12. 5 весняних десертів із ревенем, які нікого не залишать байдужим
  13. 9 недорогих смачних страв із консервованим тунцем для обідів і вечерь
  14. 5 страв із чорної смородини для економної господині
  15. 10 прав споживачів, про які має знати кожен. Що робити, якщо ваші права порушують?
  16. 5 секретів приготування смачної курячої грудки, про які не розповіла мама
  17. 5 цікавих страв із шиїтаке
  18. 20 продуктів, які обов’язково потрібно мати вдома, якщо ви постите
  19. 5 трав, які легко виростити на підвіконні
  20. 8 продуктів, які можна їсти перед сном без загрози для фігури
  21. 7 дуже швидких страв із полуницею на сніданок
  22. 10 продуктів, які можна зберігати дуже довго
  23. 4 речі, які корисно знати про яловичу грудинку, щоб приготувати її на 5
  24. 10 неймовірних фактів про каву, які вам слід знати
  25. 9 найсмачніших страв із кукурудзою в качанах
  26. 20 фактів про чай, які ви не знали
  27. 7 незвичайних салатів із солоними огірками, які необхідно спробувати
  28. 20 найкращих страв з усього світу – тепер про них знаєте і ви
  29. 10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти
  30. 10 продуктів, з яких можна виростити зелень вдома
Їжа proвдомаГарріізЇжакниглегкоможнаПоттера,приготуватистравякі

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version