Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

6 прийомів, як зварити суп швидко

admin, 16 Лютого 2023

Зміст

  • 1 Заморожуйте заготовки
  • 2 Готуйте м’ясо заздалегідь
  • 3 Використовуйте фарш
  • 4 Зберігайте заморожені та консервовані овочі
  • 5 Використовуйте готові суміші
  • 6 Варіть рибний бульйон

Їжа

robertss 06.09.2023 Article

Блендери, модні плити, мультиварки — все це (і багато чого ще) придумано, щоб ми проводили якомога менше часу біля плити, але смак страв при цьому не страждав. Підтримуємо: якщо можна щось зробити швидко, варто спробувати. Ось, наприклад, прийоми, які значно прискорюють приготування супу.

Заморожуйте заготовки

Щоразу, коли у вас є вільний час. При цьому не знадобиться навіть простора морозилка. Наприклад, можна заздалегідь запасати зажарку з овочів — майбутню супову основу. Нічого складного: обсмажте на сковорідці з додаванням олії цибулю і моркву, остудіть, потім перекладіть у звичайний харчовий пакет або із застібкою зіп-лок, розподіліть суміш так, щоб упаковка стала плоскою, після чого приберіть у морозилку. Таких заготовок можна зібрати цілу стопку, щоб вистачило надовго.

Якщо ви любите складніші смаки або плануєте готувати багато овочевих супів, засмажку можна урізноманітнити іншими продуктами. Додавайте до цибулі та моркви все, що подобається: очищені від шкірки томати, солодкі перці, селеру, фенхель, цибулю-шалот. Починати смажити краще з цибулі та моркви, довести їх до карамельного кольору і тільки потім додати овочі, які дають багато соку. Заморожену заготовку потім можна відправити в бульйон або для швидкості у звичайну воду, розтопити, додати свіжі овочі та готове м’ясо — вуаля, суп готовий.

Якщо з місцем для зберігання немає жодних проблем, приготувати заздалегідь і заморозити можна сам бульйон. Овочевий чи м’ясний — неважливо, приготуйте його, як любите або звикли. Щоб вийшло економніше, можна для початку зварити концентровану версію. Для цього чудово підійде свиняча рулька або яловича нога. До м’яса можна додати цілу цибулину і моркву, а також спеції: перець горошком, лавровий лист, гвоздику. Варити доведеться довго — після закипання не менше 2 годин на слабкому вогні. Важливо, щоб м’ясо не кипіло, а саме нудилося в гарячій рідині, так воно віддасть воді більше смаку. Коли все буде готово, бульйон залишиться процідити й остудити. Для першого етапу використовуйте сито та марлю. А остуджувати простіше, поставивши каструлю в холодну воду — вийде набагато швидше, ніж за кімнатної температури, плюс такий спосіб зберігає свіжість. Потім переливаємо бульйон у скляну або пластикову тару, охолоджуємо сильніше в холодильнику, після чого переміщаємо в морозилку. Таку заготовку розбавляємо водою один до одного.

Готуйте м’ясо заздалегідь

Наприклад, з вечора. Якщо є можливість поставити на плиту м’ясний бульйон, поки займаєтеся іншими справами або вечеряєте з родиною, зробіть це. Поділ приготування супу на кілька етапів допоможе оптимізувати процес. Наступного дня залишиться зібрати «начинку» і проварити її.

Використовуйте фарш

Етап приготування бульйону (а це щонайменше 60-70% усього процесу) можна викинути із супового рівняння в принципі. І просто приготувати фарш на сковорідці. Смак, звісно, буде інший, але не варто вважати це кулінарною поразкою. Супи на фарші готують, наприклад, у Мексиці та Італії. Та й у нашій гастрономічній культурі є чудові бульйони з фрикадельками — вони теж варяться швидше та простіше за шматкову яловичину. Готовий фарш для супу (в нього, до речі, можна додати томатну пасту і селеру) і навіть готові фрикадельки теж варто заморозити про запас. Або купити в магазині лотки з готовими напівфабрикатами, якщо це не суперечить вашій кулінарній філософії.

Зберігайте заморожені та консервовані овочі

Особливо, коли не сезон і майже все магазинне не вражає смаком. Якщо думки про покупні заготовки змушують вас морщитися, робіть їх влітку самостійно. Наприклад, можна заморозити ретельно промите й нарізане листя щавлю (його ще маринують у банках із сіллю) або натерту моркву. Існує чимало рецептів зимових заготовок для борщу, часу вони забирають небагато. Моркву, помідори, цибулю, білоголову капусту, буряк нарізають і тушкують із додаванням олії, солі та цукру, оцту. Після чого гарячими закривають у стерилізовані банки і дають охолонути, закутавши в плед. Коли прийде час, залишиться тільки зварити бульйон і додати туди бурякову заправку — і суп готовий.

Утім, і в покупних заморожених овочах немає нічого страшного. Зрозуміло, неможливо відстежити долю кожного овоча, що потрапив до пакета (як і загалом усього, що продається в магазині), тож для спокою можна віддавати перевагу перевіреним виробникам. Загалом же, в заморожуванні плодів ми бачимо тільки плюси: овочі зрізають на піку зрілості, перед заготівлею їх ретельно миють, сушать і нарізають невеликими шматочками, потім обдувають холодним повітрям температурою мінус 35°С. За такого методу плоди заморожуються приблизно за 20 хвилин, плюс зберігається максимальна кількість вітамінів і мінералів.

У сучасних консервах теж немає жодної шкоди. Зрозуміло, через нагрівання (без нього неможливе довге зберігання в банці) рослинні продукти втрачають частину користі. Обираючи консерви, важливо читати склад і за можливості уникати доданих солі та цукру. Овочі у власному соку — найкращий варіант.

Використовуйте готові суміші

Деякі виробники вже подбали про економію нашого часу. Заготовки для певних супів можна знайти і у відділі заморозки, і в бакалії. Замороженими продаються овочі для зелених щей, розсольнику. Плюс, щонайменше, один бренд спеціалізується на виробництві сухих сумішей: здебільшого з дрібною пастою, горохом, сочевицею та сушеними грибами. Їх можна варити в простій воді або в бульйоні (неважливо, овочевому чи м’ясному) — як більше подобається. Спосіб приготування завжди вказаний на упаковці — впорається кулінар із будь-яким досвідом.

Варіть рибний бульйон

Риба — не менш корисне джерело білка, ніж м’ясо. І хто сказав, що найкращий суп виходить виключно на яловичині? Існує чимало прекрасних рецептів рибних супів, які легко готуються, бо риба вариться за лічені хвилини. В особливі дні можна приготувати фінську юшку «Лохікейто» з вершками: в ідеалі для неї краще взяти сьомгу, але ми прекрасно розуміємо, як складно зараз йдуть справи з цією рибою, тож допустимо замінити на горбушу.

Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам . Ілюстрації до матеріалу: Shutterstock/FOTODOM

Читайте також:
  1. 6 ідей як приготувати смачний часниковий соус
  2. 5 популярних східних солодощів. Сходознавиця про те, як їх вибрати і де купувати в Стамбулі
  3. 2023 рік, рік Кота і Кролика, як у цьому розібратися
  4. Алергія на холод на руках і обличчі взимку, що з нею робити і як лікувати
  5. 11 корисних порад, який сир і як використовувати у стравах. А ще – географія сортів
  6. Аль денте, що означає насправді, як досягти ідеального результату
  7. Баскський чізкейк, що в ньому особливого і як готувати палений чізкейк, від якого всі в захваті
  8. 6 ідей, як креативно використовувати сирний сир
  9. 13 ідей як прикрасити домашні пироги та 5 рецептів фігурної випічки на додачу
  10. Суп Харчо класичний із рисом
  11. 7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах
  12. Абрикосовий компот
  13. Вірменська окрошка Мацнабрдош, як її приготувати
  14. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  15. Баклажани як гриб
  16. 5 способів поліпшити курячий суп із локшиною
  17. 10 порад, як зробити світську бесіду невимушеною
  18. 10 способів, як використати прокисле коров’яче молоко
  19. Абрикосовий лікер
  20. Авокадо, що за фрукт, у чому користь і як його готувати
  21. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  22. Батат: що і як приготувати з солодкої картоплі
  23. 10 простих правил, як пити воду, щоб схуднути
  24. 5 шарів задоволення: як правильно зібрати оселедець під шубою і 3 топових рецепти
  25. Ароматний суп із гречаною крупою
  26. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  27. 8 корисних властивостей айви та як її їсти
  28. Як зварити мило з обмилків, жиру або мильної основи: 4 докладні інструкції
  29. 5 корисних ферментованих продуктів і як зробити їх удома
  30. 8 рецептів квашеної капусти в банці: як квасити капусту, щоб вона хрустіла
Їжа зваритиЇжаприйомів,Супшвидкояк

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version