Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

6 секретів випічки пирогів із замороженими ягодами і ще дещо цікаве на закуску

admin, 3 Жовтня 2023

Зміст

  • 1 Не розморожуйте заморожені ягоди
  • 2 Обваляйте ягоди в борошні
  • 3 Збільште час випікання
  • 4 Додайте зайвий жир
  • 5 Додайте натуральні загусники
  • 6 Випікайте відкриті пироги
  • 7 БОНУС: Що можна зробити швидко і просто із замороженими ягодами
    • 7.1 1. Каша на сніданок
    • 7.2 2. омлет на сніданок
    • 7.3 3. Суперсмузі на сніданок
    • 7.4 4. Фруктовий йогурт на роботу
    • 7.5 5. Топінг для молочного десерту
    • 7.6 6. Морозиво по-новому

Їжа

robertss 06.09.2023 Article

Заморожені ягоди купити в січні не проблема, а якщо у вас є дача, то в морозилці, напевно, знайдуться заморожені полуниця, чорна смородина, чорниця або вишня. Тільки ось поводитися з ними під час випікання пирогів і пиріжків слід не так, як зі свіжими плодами. Ось 6 суперважливих секретів.

Не розморожуйте заморожені ягоди

Не діставайте заморожені ягоди заздалегідь. Нехай вони чекають на вас у морозилці. Зайва рідина в пирозі зовсім не потрібна.

Не розморожуйте ягоди для випічки, якщо це не обговорюється в рецепті спеціально

Обваляйте ягоди в борошні

Заморожені ягоди, якщо з ними заздалегідь не попрацювати, осядуть під час випікання на дно форми. Щоб уникнути цього, обваляйте заморожені плоди в борошні або кукурудзяному крохмалі. Борошно поглине частину рідини і допоможе рівномірному розподілу ягід по всій випічці. Такий трюк допомагає і при використанні горіхів, і шоколадних «крапель».

Збільште час випікання

У багатьох рецептах немає різниці — печете ви зі свіжими ягодами чи із замороженими. Це неправильно! Здоровий глузд підказує, що пиріг, наприклад, із замороженою чорницею буде випікатися довше. Адже ягоди з морозилки значно знижують температуру виробу. Потрібно збільшити час випікання на 5 або більше хвилин, щоб пиріг пропікся.

Пиріг із пісочного тіста з журавлиною та заварним кремом

Додайте зайвий жир

Якщо ви любите хрустку і підсмажену нижню скоринку в пирозі (особливо, у відкритому пісочному), додайте в тісто трохи додаткового жиру. Він допоможе «відштовхнути» вологу, отриману від начинки. Готуйте пісочне тісто за обраним рецептом, додавши 20-25 г вершкового масла.

Додайте натуральні загусники

У більшість ягідних пирогів потрібно додавати загусники. Найчастіше для цього використовують борошно і кукурудзяний крохмаль, можна додавати й тапіоку — крохмалистий продукт, який отримують із коріння маніоки. Тапіока висококалорійна і в ній немає глютену. Перемелена тапіока нагадує зовні пшеничне борошно, тільки трохи більш кремового відтінку. Для загущення її розводять рідиною (у співвідношенні 1 ст. л. тапіоки на 230-250 г рідини) і вводять у начинки, соуси або підливи. Тапіока не робить начинку липкою і надає ягідному наповнювачу приємного глянцевого блиску.

Якщо вам чужі загусники і ви хочете отримати максимально натуральну начинку, проваріть заморожені ягоди з цукром. Тільки не доводьте суміш до сильного кипіння. Вам не потрібно варити варення. Важливо тільки розтопити цукор і заварити ягоди, зменшивши кількість рідини.

Додаємо до чорниці трохи дрібного цукру і проварюємо її

Випікайте відкриті пироги

Найкращий варіант для випічки зі свіжозамороженими ягодами — це відкриті пироги або пиріжки. Красива решітка або інші більш хитромудрі прикраси з тіста, що повністю не закривають начинку, дадуть змогу надлишкам соку випаруватися, а випічці набути апетитного зовнішнього вигляду.

І, звісно, краще спочатку підпекти основу з тіста, потім наповнити її начинкою і повторно запекти вже до повної готовності.

Якщо хочете, можете приготувати так званий «подвійний» пісочний пиріг (double pie crust). Для цього спочатку підпечіть основу з тіста, наповніть її начинкою із загущувачем. Потім накрийте заготовку пластом із тіста, защепіть краї та проріжте верх гострим ножем — для випаровування надлишків соку.

Яблучно-чорничний пиріг із чебрецем і спеціями

БОНУС: Що можна зробити швидко і просто із замороженими ягодами

Якщо ви постійно використовуєте заморожені ягоди, але пироги трохи набридли, ось кілька додаткових ідей.

1. Каша на сніданок

Додайте заморожену чорницю, малину або полуницю в кашу. Покладіть ягоди в миску перед приготуванням у мікрохвильовій печі або додайте за кілька хвилин до кінця приготування на варильній панелі.

2. омлет на сніданок

Якщо любите омлет і солодке, приготуйте солодкий омлет із замороженими ягодами. Збийте яйця з молоком або вершками, додайте заморожені ягоди і трохи нежирного сиру. Розмішайте та обсмажте або запечіть за улюбленим рецептом.

3. Суперсмузі на сніданок

Змішайте в чаші блендера 1 нарізане очищене яблуко, 40 г замороженої полуниці, 40 г замороженої чорниці, половину банана і 250 мл молока. Розведіть за бажанням яблучним соком і додайте 1 ч. л. вівсяних пластівців.

4. Фруктовий йогурт на роботу

Розлийте натуральний йогурт по банках і додайте заморожені ягоди плюс (за бажанням) горіхи. Перемішайте і закрийте банки. Якщо ви приготуєте йогурт вранці, до обіду ягоди розморозяться.

5. Топінг для молочного десерту

Покладіть заморожені чорниці або малину в каструлю. Додайте трохи цукру і трохи води. Проваріть суміш на середньому вогні 10 хв, періодично помішуючи. Додайте натерту цедру апельсина або лайма. Подавайте топінг із морозивом, густим натуральним йогуртом або кислим молоком.

6. Морозиво по-новому

Купіть ванночку якісного пломбіру. Дайте йому трохи підтанути. Енергійно змішайте морозиво із замороженими ягодами. Додайте горіхи, шматочки безе та/або печива. Обережно перемішайте. Повторно заморозьте морозиво і подавайте.

Кілька слів на захист заморожених фруктів і ягід. Багато хто скаже: «А як же вітаміни, адже вони не зберігаються під час заморожування». Відповідаємо. Рівень вітаміну С нижчий у заморожених плодах — це правда. Наприклад, у замороженій полуниці (на 100 г ваги) міститься 48 мг вітаміну порівняно з 77 мг у свіжій ягоді. При цьому, вітаміни групи В залишаються на тому ж рівні і не втрачаються під час заморожування. Наприклад, і заморожена, і свіжа малина (на 100 г ваги) містить 33 мг фолієвої кислоти. Останні дослідження довели, що антиоксиданти при заморожуванні чорниці також практично не змінюються.

Ключові слова



Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

Читайте також:
  1. Азовська тарань із Таганрога, жирна родичка вобли
  2. Англійський сендвіч із яйцем
  3. Азербайджанські кутаби із зеленню
  4. Бабусина ікра з баклажанів із цибулею
  5. 7 дуже швидких страв із полуницею на сніданок
  6. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  7. Олександрійська паска на топленому молоці
  8. Аджапсандал на мангалі
  9. Азербайджанський плов із куркою
  10. Алкогольний коктейль всього з трьох інгредієнтів, на якому худнуть Наомі Кемпбелл, Клаудія Шиффер і весь Голлівуд
  11. Вірменський салат із печених овочів
  12. Алергія на холод на руках і обличчі взимку, що з нею робити і як лікувати
  13. 7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах
  14. 9 чудових ароматних пирогів із мандаринами, обирайте найкращий
  15. Баклажани на зиму
  16. Бакинський плов із сухофруктами
  17. Ароматний суп із гречаною крупою
  18. Алергія на лактозу та глютен. Варіанти виживання
  19. Антрекот із яловичини
  20. 13 ідей як прикрасити домашні пироги та 5 рецептів фігурної випічки на додачу
  21. 7 домашніх рецептів із жовтої сливи на зиму
  22. 6 простих страв із сиру, які ви ще не куштували
  23. Ажурні млинці на молоці з дріжджами
  24. Бабусині млинці на дріжджах
  25. Австрійський штрудель із яблуками
  26. Ананасовий пунш із цитрусовою горілкою
  27. Авелук із волоськими горіхами
  28. Банани на грилі з маршмелоу та ягодами
  29. Баклажани на сковороді
  30. Анна Павлова: 10 історій із життя вмираючого лебедя і повітряного десерту
Їжа випічкидещозакускузамороженимиізЇжанапирогів,секретівцікавещеягодами

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version