Site icon NEWS ВІТРИНА

7 продуктів, які роблять гречану кашу смачнішою

Їжа

robertss 07.09.2023 Article

Гречану кашу ми їмо з дитинства, але, якщо готувати її завжди за одним рецептом, вона точно набридне. Розповідаємо, як приготувати гречку так, щоб щоразу виходила нова, смачна страва. Ось наш хіт-парад найкращих добавок до гречки.

Гливи

Білі гриби, печериці та лисички — найпопулярніші гриби, які додають до гречаної каші. Ми пропонуємо спробувати гливи. Вони доступні, коштують дешевше за печериці, і порівняно з ними у глив більш виражений грибний смак і цікава — пружна текстура. І ще, на відміну від печериць, їх не можна їсти сирими. Шефи радять рвати гливи руками, а не різати, оскільки саме так їхній смак і аромат у стравах розкривається максимально.

Рецепт дивіться тут і тут .

Гречана каша з гливами

Консервований лосось

Ви здивовані? Спробуйте, щоб переконатися, що це дуже смачна страва, особливо, якщо додати до неї оливкову олію та оливки. За бажанням можете частину оливок замінити дрібно нарізаним солоним огірком.

Гречана каша з лососем і оливковою олією

Курячі тельбухи

Каша з тушонкою — класика, яка не потребує доказів: м’ясу і каші добре разом. Гречка з курячими тельбухами — одна з варіацій тієї ж теми. Сердечка, шлунки, печінка — вибирайте на свій смак. Тільки враховуйте, що час приготування у цих продуктів різний — печінка готується набагато швидше. Обсмажте її з цибулею по хвилині з кожного боку і додайте в кашу за кілька хвилин до готовності.

Гречана каша з курячими тельбухами

Рослинне молоко

Якщо ви любите гречану кашу, зварену на коров’ячому молоці, солодкувату і подану з вершковим маслом, спробуйте урізноманітнити цю традиційну страву, замінивши молоко на рослинне. Мигдальне, кокосове, соєве. У кожного свої смаки і каші у вас, відповідно, вийдуть щоразу різні. Є і ще один плюс — правильне харчування зараз у моді.

Гречана каша з пряним пісним молоком

Адигейський сир

Адигейський сир — наша відповідь закордону: італійській рікотті, грецькій феті та індійському паніру. Він не просто універсальний і смачний, а й чудово поводиться в найрізноманітніших стравах, і з гречаною кашею дуже навіть дружить. Шарму страві додасть чебрець — сухий або свіжий.

Гречка з адигейським сиром

Чорнослив і не тільки

Це в міру солодка гречана каша. Завдяки використанню сухофруктів і прянощів, у неї дуже багатий фруктовий смак. До використання обов’язкові кориця, кардамон і ваніль. За бажанням під час подачі додайте імбир, нарізаний тонкою соломкою та свіжі ягоди, наприклад, лохину.

Пряна гречана каша з чорносливом і ягодами

Банани та консервовані фрукти

Ще один варіант фруктової гречаної каші. Хочете, щоб страва стала ситнішою — злегка обсмажте банани на вершковому маслі. Консервовані фрукти міняйте за своїм бажанням, це можуть бути груші, персики, ананаси, абрикоси та навіть лічі.

Гречана солодка каша з бананами, родзинками та консервованими фруктами

БОНУС. Гречана каша з тірамісу

Що спільного у нашої гречки зі знаменитим італійським десертом? Разом вони піднімають настрій подвійно! Радимо почати з цієї каші свій день — приготувати її на сніданок. Краще зробіть тірамісу напередодні і постарайтеся його не з’їсти!

Гречана каша з тірамісу

Щоб приготувати супермодний попкорн із гречки, підсушіть 100 г сухої ядриці в духовці при 50 °С, 12 год. Гречку опустіть у розпечену до 200 °С олію. Зерно має почати лопатися. Готовий «попкорн» відкиньте на сито і перекладіть на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. Перемішайте із сіллю та цукровою пудрою, подавайте.

Ключові слова


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

Exit mobile version