Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

7 способів замінити крохмаль у рецепті

admin, 19 Травня 2023

Зміст

  • 1 Пшеничне борошно
  • 2 Ксантанова камедь
  • 3 Борошно з тапіоки
  • 4 Рисове борошно
  • 5 Мелене насіння льону
  • 6 Лушпиння подорожника
  • 7 Гуарова камедь

Їжа

robertss 07.09.2023 Article

Крохмаль — популярний загущувач у низці рецептів — випічці, соусах, фарші, кондитерських виробах. Крохмаль використовується, щоб поліпшити структуру і зробити її більш в’язкою. Але що робити, якщо під рукою немає крохмалю? Є як мінімум сім відповідних замінників.

Пшеничне борошно

Крохмаль можна замінити пшеничним борошном, але його знадобиться більше, оскільки до його складу, крім крохмалю, входять також білок і клітковина.

Як правило, для необхідної текстури потрібно брати вдвічі більше білого борошна, ніж крохмалю. Цільнозернове борошно містить ще більше клітковини і менше крохмалю, тому його потрібно більше, ніж білого борошна.

Щоб загустити продукт пшеничним борошном, спочатку змішайте його з невеликою кількістю холодної води до отримання пастоподібної текстури. Це запобігатиме злипанню та утворенню грудок під час додавання до страв.

Якщо ви використовуєте пшеничне борошно як замінник кукурудзяного крохмалю, пам’ятайте, що воно містить глютен. Тому така заміна не підійде для людей із непереносимістю глютену.

Ксантанова камедь

Склад ксантанової камеді ідентичний природному полісахариду, утвореному цими мікроорганізмами на рослинах, що належать до сімейства капустяних

Назва звучить незрозуміло для тих, хто не знайомий з кулінарією або хімією, але це продукт ферментації кукурудзяного крохмалю бактеріями під назвою Xanthomonas campestris.

Камедь використовується для загущення і стабілізації в харчових виробництвах. Вона характеризується сильною в’язкістю за низьких концентрацій, надає стійкості водно-жировим емульсіям.

Рекомендується використовувати невелику кількість ксантанової камеді та додавати її повільно. Варто зазначити, що в деяких людей вона може спричинити проблеми з травленням при вживанні у великих кількостях.

Борошно з тапіоки

Тапіока — натуральний загущувач із кореня маніоки

Тапіока поширена в азіатській кухні. Борошно роблять із подрібненого кореня маніоки. Це рослина сімейства молочайних, що росте в тропічному кліматі. Цей продукт використовується в кулінарії як замінник злакового борошна та загущувач.

Тапіока не містить глютену, тож підійде для тих, хто його уникає.

Більшість кухарів рекомендують замінити 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю 2 столовими ложками борошна тапіоки.

Рисове борошно

Рисове борошно робиться з дрібно меленого рису. Його часто використовують в азіатських стравах — десертах, рисовій локшині, супах.

Рисове борошно популярне серед тих, хто чутливий до глютену, як заміна пшеничного борошна. Це борошно безбарвне при змішуванні з водою, тому добре підходить для загущення прозорих рідин.

Як і у випадку з пшеничним борошном, рекомендується використовувати вдвічі більше борошна, ніж кукурудзяного крохмалю, щоб отримати аналогічний результат. Рисове борошно можна змішувати з гарячою або холодною водою.

Мелене насіння льону

Улюблена заміна яйця у веганів, подрібнене лляне насіння добре вбирає вологу і при змішуванні з водою утворює желе. Однак консистенція льону може бути трохи зернистою, на відміну від кукурудзяного крохмалю, який вирізняється гладкістю.

Коли загущуєте страву насінням льону, змішайте 1 столову ложку меленого лляного насіння з 4 столовими ложками води. Це має замінити близько 2 столових ложок крохмалю.

Лушпиння подорожника

Лушпиння подорожника хтось п’є просто так як джерело розчинної клітковини

Псиліум, або лушпиння подорожника — розчинне волокно рослинного походження, яке можна використовувати як згущувач.

Такий загущувач багатий на розчинну клітковину і містить дуже мало вуглеводів. Для початку можна покласти у страву половину чайної ложки псиліуму, а потім потроху збільшувати кількість.

Гуарова камедь

Як і ксантанова, гуарова камедь є рослинною камедью. Її роблять із бобових — гуарових бобів. Зовнішнє лушпиння бобів видаляють, а внутрішню крохмалисту частину збирають, сушать і подрібнюють на порошок.

У гуаровій камеді мало калорій і багато розчинної клітковини, що робить її хорошим загусником. Під час готування з нею почніть з невеликої кількості — близько чверті чайної ложки — і поступово збільшуйте до консистенції, яка вам подобається.

Читайте також:
  1. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  2. Адана кебаб або адана думур кебаб (Аdana kebabi)
  3. 5 способів поліпшити курячий суп із локшиною
  4. 7 простих способів очистити організм після травневих свят
  5. Абруццо: що подивитися і що спробувати
  6. Аварський хінкал
  7. Австрійський штрудель із яблуками
  8. 5 способів нагодувати малоїжку
  9. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  10. 7 перевірених способів освіжити подих перед поцілунком
  11. 5 способів приготування замороженої піци, які зроблять її дуже смачною
  12. Аджапсандал на мангалі
  13. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  14. Авелук із волоськими горіхами
  15. 10 способів приготування буряка, які змусять вас полюбити його
  16. Абрикосовий компот
  17. Аджика, грузинська й абхазька приправа
  18. Аджапсандалі по-грузинськи
  19. Авокадо з артишоками
  20. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  21. 10 способів, як використати прокисле коров’яче молоко
  22. Абрикосовий лікер
  23. Аджапсандалі з картоплею
  24. Аджика з чорноплідної горобини
  25. 7 несподіваних способів використання огіркового розсолу
  26. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
  27. 5 способів перестати весь час бути голодним
  28. 9 способів уникнути утворення каменів у нирках у новорічні свята і не тільки
  29. Аджика з баклажанами по-краснодарськи
  30. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
Їжа замінитиЇжакрохмальрецептіспособів

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version