Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

8 модних страв, назви яких варто вивчити, перш ніж запрошувати дівчину в ресторан

admin, 24 Липня 2023

Зміст

  • 1 Белліні
  • 2 Ахі-поке
  • 3 Крудо
  • 4 Окономіякі
  • 5 Вішісуаз
  • 6 Тальята
  • 7 Анчан
  • 8 Афогато
    • 8.1 You may also like
    • 8.2 Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Їжа

robertss 08.09.2023 Article

Не будемо знову жартувати на тему дефлопе і крутонів . У ресторанних меню трапляються слівця похлеще. Ми вирішили полегшити долю закоханих і вибрали назви страв із меню модних закладів, які 14 лютого прикрасять собою ваш романтичний вечір. Постарайтеся блиснути ерудицією і заздалегідь завчити їх на пам’ять: інакше доведеться ритися в гуглі або нескінченно кликати офіціанта. А «третій зайвий» за столом — це, погодьтеся, зовсім не романтично.

Голосів: 12

Белліні

Де шукати : у коктейльній карті, розділ аперитив

Середовище проживання : повсюдно, де розливають шампанське

Белліні — найромантичніший коктейль із бульбашками

Невідомо, коли Джузеппе Чіпріані, власник венеціанського Harry’s Bar, уперше запропонував своїм гостям на аперитив мікс з ігристого вина і персикового пюре, але назва спала йому на думку після відвідування виставки ренесансного майстра Джованні Белліні, чия тепла персикова гама добре гармоніювала з кольором коктейлю. Завсідниками Наггу’s Bar були суцільні знаменитості — від Чарлі Чапліна до Грети Гарбо, від Вуді Аллена до британського принца Чарльза. У результаті у коктейлю з’явилася зіркова репутація, що укупі з його породистим венеціанським походженням робить цей ефектний коктейль найбажанішим напоєм романтичного вечора.

Ахі-поке

Де шукати: у розділі закусок

Середовище проживання: гостромодні заклади під назвою raw bar (ро-бар), у яких препарують сиру рибу

Ахі-поке або суші по-гавайськи

Сиро-рибо-їдіння — безумовно в тренді. Наймодніша страва сезону — поке (воно ж «боул», воно ж «ахі поке»). Це каліфорнійський варіант розібраних суші, де все — рис, шматочки тунця і водорості — розкладені в мисці у вигляді багатошарового салату. Виглядає святково, «розібрана подача» дає змогу розширити межі жанру і влаштувати з поке справжнє гастро-шапіто: кухарі раз у раз додають до канонічного рецепта поке щось несподіване, на кшталт кокосу, адигейського сиру або корейської капусти кімчі. Нудьгувати за вечерею точно не доведеться!

Крудо

Де шукати: у розділі закусок

Середовище проживання: італійські ресторани, які вдають, що біля їхнього порога хлюпається море

Крудо — модне сироїдіння

У перекладі з італійської слово означає «сире». Тобто «прошуто крудо» — це сиров’ялена шинка. А «плато ді маре крудо» — це тарілка морепродуктів, поданих сирими. Зрозуміло, замовляти крудо потрібно тільки в ресторані, якому ви повністю довіряєте. Тому що на відміну від всюдисущого сьогодні в московських ресторанах севіче, яке щедро присмачується оцтом, що вбиває все живе, італійське крудо подається а-натюрель, хіба що з чорним перцем і краплею лимонного соку. Зазвичай у стилі крудо виступають справді дорогі гості південних і північних морів: наприклад, лангустини, королівські креветки або фаланги крабів. І якщо під те саме севіче можна взяти кухоль пива, то крудо вимагає щонайменше келих крижаного Верментіно.

Окономіякі

Де шукати: у розділі гриль або теппаньяки

Середовище проживання: японські ресторани, куди ходять справжні японці

Окономіякі

Якщо бургери набридли, а піца здається надто нудною для романтичного вечора, опануйте новий жанр — японську піцу окономіякі. Це справжній гастрономічний досвід, тільки знайдіть заклад, де на столах стоять плити-теппани і кухарі спеціально готують для кожного гостя. Тоді в режимі реального часу ви матимете насолоду спостерігати, як кухар розгортає на розпеченому залізному аркуші тоненький млинець і збирає багатошарову начинку — рубає овочі, ювелірно нарізає тоненькі скибочки риби, викладає паростки сої та посипає все це стружкою тунця, що ворушиться від кожного подиху повітря. Ефектно, екзотично, небанально — такого результату ви й домагалися від походу в ресторан. До речі, в Японії зазвичай таку піцу ділять на двох. І за запрошенням дівчини на спільне поїдання окономіякі, як правило, слідує зізнання в коханні, а то й захована в надрах піци обручка. У наших реаліях обручка під стружкою тунця матиме безглуздий вигляд, зате нічого не заважає вам вивчити хитромудру назву піци на зубок і при нагоді блиснути ерудицією.

Вішісуаз

Де шукати: у розділі супів

Середовище проживання: породисті й дорогі французькі ресторани з ухилом у ретро-шик

Вішісуаз — суп для фамільної порцеляни

У серіалі «Абатство Даунтон» є чудовий епізод: кухарка місіс Патмор, живе втілення британських кулінарних традицій, з подивом говорить про нову моду «подавати до панського столу французьку юшку з картоплі». Мова якраз про той самий вішісуаз і йде: суп з порею, картоплі та вершків придумали зовсім не у французькому місті Віші, а в Нью-Йорку, кухарі готелю «Рітц-Карлтон». Наділивши його назвою, що відсилає до модного французького курорту, кухарі готелю зробили простий рецепт «супом порцелянових тарілок» і зуміли розтиражувати до такої міри, що навіть французи вважають його сьогодні своїм і постачають різними статусними брязкальцями, на кшталт плюмажа зі скибочок копченого лосося або фуа гра. Наявність вішісуаза в меню ресторану — вірний показник того, що рахунок буде з багатьма нулями.

Тальята

Де шукати: у розділі гриль або м’ясо

Середовище проживання: м’ясні ресторани, дорогі стейкхауси та італійські заклади з дров’яною піччю або грилем

Тальята — стейк для дам

Не плутайте з макаронами тальятелле, тальята — це страва з розділу смаженого м’яса, а зовсім не паст. Хоча корінь у двох італійських слів один і той самий — від дієслова «тальяре», різати. За всіма правилами приготована тальятта — це нарізані до товщини паперового аркуша скибочки сирої телячої або яловичої вирізки, які викладають на тарілку та обпікають під грилем або в печі. У результаті м’ясо потрібно обсмажити рівно настільки, щоб воно вкрилося скоринкою, а всередині залишилося рожевим і напівсирим. По суті тальята — це ніжна, дівоча альтернатива брутальному стейку: м’ясо береться виключно пісне і смажиться без жодного жиру. Зверху на тальятту сиплять тонкі скибочки пармезану, каперси або бризкають моденський оцет. Одним словом, розкіш. Але перед тим, як замовляти цю розкіш для своєї візаві — все-таки поцікавтеся, як вона в принципі ставиться до м’яса з кров’ю.

Анчан

Де шукати: у розділі напоїв

Середовище проживання: вузькоспеціалізовані тайські та паназіатські ресторани, а також естетські ЗСЖ-заклади для модних панянок

Латте з анчаном — біле на блакитному

З ботанічної точки зору «блакитний чай» або анчан — це пелюстки тропічної рослини під назвою кліторія трійчаста . Власне, тільки за одну назву її можна було б зарахувати до афродизіаків, але, виявляється, до складу суцвіття до того ж входять ті самі речовини, що містяться у віагрі. Але ресторатори люблять анчан не за це — а за дивовижний ліловий колір, який він надає напоям. До того ж, відтінок може змінюватися від ніжно-небесного в лимонадах і льодяниково-бузкового в коктейлях до інтенсивного чорнила, якщо заварити пелюстки без жодних добавок. Смак у анчана легкий, трішки квітковий, приємний. Зараз анчан додають у все, що завгодно — від лате до киселю. Якщо влаштувати на побаченні кольоропредставлення, замовивши для дівчини чашечку фіалкової води, вау-ефект гарантовано.

Афогато

Де шукати: у розділі напоїв або десертів

Де зустрічається: повсюдно, якщо в закладі в принципі варять хорошу каву

Афогато — кава з морозивом

Італійський чи то напій, чи то десерт. У перекладі означає «потопельник» , але про це вашій супутниці знати необов’язково. Нехай насолоджується виставою, оскільки афогато завжди готують на очах у публіки найефектнішим чином: спочатку на столі з’являється чашка або келих з кулькою ванільного пломбіру, потім офіціант виливає на морозиво вогненний еспресо і покриває «потопельника» шапкою збитих вершків або карамельного сиропу. Морозиво плавиться, кава розтікається, десерт спокушає миттєвим контрастом холодного і гарячого. Іноді в афогато додають лікер або десертне вино, рідше — горішки та гарячий шоколад. Найважливіше правило — їдять цей гібрид ложкою. Якщо спробуєте відпити з чашки через край, є ризик осоромитися, половину десерту впустивши собі на коліна.

You may also like

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Читайте також:
  1. 5 незвичайних видів цибулі, які варто включити в меню
  2. Баста відкрив ресторан FRANK by Баста
  3. 8 страв із яєць, про які ми забуваємо, а даремно
  4. 9 найсмачніших страв із кукурудзою в качанах
  5. 9 недорогих смачних страв із консервованим тунцем для обідів і вечерь
  6. 7 недорогих смачних страв із грудки індички, які можна швидко приготувати на канікулах
  7. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  8. 10 недорогих смачних страв, які легко можуть приготувати студенти
  9. 10 простих, але дуже смачних страв на тиждень
  10. 8 недорогих, але дуже смачних страв з обліпихи
  11. 200 очей і ніжні губи. З яких частин складається гребінець і чи можна їсти його нутрощі
  12. 10 продуктів, з яких можна виростити зелень вдома
  13. 5 цікавих страв із шиїтаке
  14. 15 яскравих літніх страв з однієї каструлі з песто
  15. 5 секретів приготування домашнього майонезу і чому не варто його боятися
  16. 10 найдорожчих у світі страв
  17. 8 смачних страв із кето-дієти для схуднення
  18. 7 дуже швидких страв із полуницею на сніданок
  19. 6 чудових страв із сиром для сніданку
  20. 5 страв для святкового фуршету на роботі
  21. 10 найвідоміших картин, на яких зображена їжа
  22. 7 кльових продуктів для людей, які не варто їсти собакам
  23. 6 дуже смачних страв із кисломолочними продуктами для літнього сніданку
  24. 20 найкращих страв з усього світу – тепер про них знаєте і ви
  25. 4 види оцту, які обов’язково варто використовувати для приготування смачної їжі
  26. 5 страв із чорної смородини для економної господині
  27. 6 простих страв із сиру, які ви ще не куштували
  28. 7 страв із хурми, які зроблять новорічні канікули незабутніми
  29. 7 інгредієнтів, з яких мають складатися справжні пельмені
  30. 14 страв на вечерю від зіркових шеф-кухарів для домашнього використання
Їжа вартовивчити,дівчинузапрошуватиЇжамоднихназвиніжпершресторанстравяких

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Свердла: ваш гід у світі ідеальних отворів
  • Переваги використання якісних FPV окулярів
  • Які переваги надасть якісний гібридний інвертор 5 кВт
  • Які переваги професійного виготовлення сувенірної продукції
  • Як часто потрібно проходити огляд у стоматолога

Архіви

  • Жовтень 2025
  • Вересень 2025
  • Серпень 2025
  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version