Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Абрикосова олія

admin, 1 Жовтня 2023

Їжа

robertss 12.09.2023 Article

Що таке абрикосова олія і з чим її їдять? І чи їдять? Відомо, що її можна купити в аптеці в пляшечках по 25 мл — для догляду за шкірою. Але ось вживати в їжу у нас в країні донедавна ніхто особливо не намагався. А вона, між тим, дуже смачна і корисна!

Абрикосову олію вичавлюють, ясна річ, з абрикосових кісточок, використовуючи тільки дуже стиглі плоди. Кісточки очищають від м’якоті і з кожної акуратно витягують їстівне ядро. Ядерця обробляють парою, щоб вони стали м’якшими. Поміщають під прес і вичавлюють олію, яку потім тричі фільтрують.

Вона виходить прозорою, жовто-помаранчевою, з ледь вловимим солодким ароматом абрикосів і мигдалю. Дієтологи радять купувати нерафіновану олію холодного віджиму, тобто тільки ту, яку очистили від механічних домішок і не піддавали ні температурній, ні хімічній обробці.

Абрикосова олія багата на вітаміни А, Е, F, поліненасичені жирні кислоти, містить фосфор, калій, залізо, йод і цинк. Для профілактики авітамінозу, судинних і травних хвороб рекомендується пити по 1 чайній ложці абрикосової олії 3 рази на день за 30 хвилин до їди. А співаки, оратори та професійні лектори полощуть нею горло для пом’якшення зв’язок після тривалих навантажень.

У кулінарії абрикосову олію можна використовувати повсюдно — для смаження, варіння, випічки. Але оскільки ціна і цінність цієї олії високі, а під час температурної обробки всі корисні речовини випаровуються, то краще використовувати її в мінімально переробленому вигляді. Завдяки горіховому аромату абрикосова олія в поєднанні з сіллю і спеціями стане чудовою заправкою для салатів і гарнірів.

У герметичній упаковці абрикосова олія зберігається в темному місці за температури від 5 до 25 градусів, а після відкриття — тільки в холодильнику.

Абрикосова олія, 250 мл, 450 руб.

ЮЛІЯ АНДРЕЯНОВА: «Я народилася 21 червня, в найдовший день у році, в один день із принцом Вільямом. У мене два червоні дипломи. Я розмовляю п’ятьма мовами — російською, англійською, італійською, французькою та українською, як моя бабуся. Я встигла попрацювати в різних компаніях, і в результаті вибрала те, від чого отримую величезне задоволення: підкидати слова, ловити їх і складати в речення. Я везуча і в мене чудова інтуїція. Я вмію готувати, вишивати, водити машину. Найбільше на світі люблю оповідання Чехова, лінуватися і смачно їсти. Мені майже завжди вдається поєднувати ці три задоволення».

Перша проба:

Черемховий хліб

Пошуки смачного хліба привели Юлію Андреянову в московську пекарню, де роблять черемховий хліб. Черемховий хліб — назва розкриває секрети . Див. далі.

Рис семирічної витримки

У пошуках рису для правильного різотто Юлія Андреянова об’їздила всю Москву. Не знайшла. Виручили друзі: подарували Юлі рис її мрії! Див. далі.

Лляна каша

Ті, хто хоч раз пробував лляну олію, знає, що вона дуже неприємно пахне. Але наполегливі дієтологи пропонують додавати її в салат усім, хто хоче жити довго й бадьоро. Див. далі.

Мексиканський огірок

Юля Андреянова проникла на в’єтнамський ринок у Москві та виявила там масу всього смачного. Наприклад, мексиканські огірки, схожі на огірки. Див. далі.

Соус зі слив — квацарахі

Знайти соус квацарахі в Москві непросто. Промислово розфасований він зник з наших прилавків разом з іншими грузинськими продуктами. Див. далі.

Читайте також:
  1. Адигейський сир
  2. Адигейська сіль
  3. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  4. Абрикосовий лікер
  5. Абрикосовий компот
  6. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  7. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  8. Аварський хінкал
  9. Австрійський штрудель із яблуками
  10. Авокадо з артишоками
  11. Адигейські рецепти
  12. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  13. Азербайджанські кутаби із зеленню
  14. Азербайджанський плов із куркою
  15. Аджика, грузинська й абхазька приправа
  16. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  17. Абруццо: що подивитися і що спробувати
  18. Азербайджанська кухня. Рецепти
  19. Авелук із волоськими горіхами
  20. Арахісова олія
  21. Аджика з чорноплідної горобини
  22. Аджапсандалі по-грузинськи
  23. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
  24. Адана кебаб або адана думур кебаб (Аdana kebabi)
  25. Аджика з баклажанами по-краснодарськи
  26. Аджика з хроном
  27. Ажурні млинці на молоці з дріжджами
  28. Аджапсандалі з картоплею
  29. Аджапсандал на мангалі
  30. Адріан Кетглас
Їжа АбрикосоваЇжаолія

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Корпоративное обучение английскому: как это скажется на вашем бизнесе
  • Сверла: незаменимые помощники в деле точных отверстий
  • Требования к оформлению курсовой работы в медицинских вузах: практические советы
  • Чем особенно женское нижнее белье от интернет-магазина Kleo
  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version