Site icon NEWS ВІТРИНА

Адигейська сіль

Їжа

robertss 13.09.2023 Article

Адигейська часникова сіль (бжинифифиг’у) посідає особливе місце в адигейській та інших кавказьких кухнях. Сьогодні цей унікальний продукт набирає популярності не тільки в нашій країні, а й у всьому світі.

Адигейська сіль: опис продукту

Адигейська часникова сіль (бжинифифщиг’у) посідає особливе місце в адигейській та інших кавказьких кухнях. Сьогодні цей унікальний продукт набирає популярності не тільки в нашій країні, а й у всьому світі.

Просочена часником, змішана з травами адигейська сіль є спеціалітетом і не має аналогів у світі. Вона надає стравам чарівного аромату і покращує їхні смакові якості.

Адигейська сіль — це часник, спеції (наприклад, кріп, коріандр, петрушка, чаман, чабер, чорний перець, червоний солодкий перець), і власне, кухонна або морська сіль.

Така сіль збагачує страви вітамінами. В її основі часник, який має бактерицидні властивості, зміцнює імунітет. Багато потрібних організму мікроелементів міститься і в інших складових цього продукту. До того ж адигейської солі потрібно менше, ніж звичайної, що також впливає на здоров’я найсприятливішим чином.

Примітний той факт, що хоча адигейська сіль містить велику кількість часнику, специфічного запаху вона не залишає!

Види і сорти

Адигейську сіль можна розділити на:

Бжедугську (переважає червоний солодкий перець)

Шапсугську (домінує чорний перець)

Уляпську (тут поєднання червоного і чорного перцю)

Абадзехську (містить приправи не в меленому, а в сушено-різаному вигляді).

Як готувати

Для приготування ароматної адигейської солі вам знадобиться сіль, часник, насіння коріандру мелене, сушена зелень кінзи, кропу, петрушки, базиліка, чабру, майорану, чорний мелений перець, паприка, червоний гострий мелений перець.

Часник подрібніть, додайте сіль, спеції. Усе ретельно перемішайте, щоб кожен кристалик просочився часником. У підсумку у вас має вийти злегка волога, розсипчаста маса.

Exit mobile version