Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Аджапсандалі з картоплею

admin, 30 Січня 2023

Зміст

  • 1 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
    • 1.1 Добавить комментарий

Аджапсандалі з картоплею — одна з варіацій на тему кавказького овочевого рагу з пряними травами та часником. Звісно, присутність цього коренеплоду в рецепті викликає чимало запитань, адже використання його не надто характерне для кулінарних традицій Грузії, Вірменії чи Азербайджану. Проте нам подобається додавати картоплю в аджапсандалі: з нею страва одразу переходить у розряд самодостатніх страв і її цілком можна подати на вечерю без жодного м’яса. Готується таке рагу досить легко: овочі спочатку обсмажуються, потім з’єднуються і тушкуються у власному соку (воду в аджапсандалі додавати в жодному разі не рекомендується).

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 кг середніх баклажанів
  • 500 г молодої картоплі
  • 500 г помідорів
  • 2 середні морквини
  • 3 середні цибулини
  • 3 солодких різнокольорових перці
  • 1 перець чилі
  • 4 зубчики часнику
  • великий пучок кінзи
  • 5 гілочок базиліку
  • 1 ч. л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. уцхо-сунелі
  • 1 лавровий лист
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений чорний перець

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуйте овочі для аджапсандалі. Розріжте баклажани вздовж, а потім скибочками завтовшки 5 мм. Покладіть у миску і посоліть, залиште на 30 хв.

Промийте баклажани для аджапсандалі в холодній воді та ретельно відіжміть зайву вологу.

Розігрійте велику пательню з оливковою олією і в кілька прийомів обсмажте баклажани. Готову партію викладайте в друшляк, щоб стекла зайва олія, і перекладайте в широку каструлю.

Очистіть овочі. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву — соломкою, солодкий перець — смужками, картоплю — середніми кубиками.

Обсмажте в розігрітій олії цибулю до золотистого кольору, 10 хв. Додайте моркву, картоплю і солодкий перець, смажте все разом на невеликому вогні, помішуючи, 15 хв. Перекладіть у каструлю до баклажанів.

Помідори для аджапсандалі покладіть у миску і залийте окропом на 3 хв, потім обдайте холодною водою, зніміть шкірку і наріжте кубиками, перекладіть у каструлю. Поставте каструлю з овочами на маленький вогонь і тушкуйте 10 хв.

Часник, базилік і кінзу для аджапсандалі дрібно наріжте, покладіть у ступку і злегка потовчіть із дрібкою солі, додайте до овочів. Дрібно наріжте гострий перець. Розтовчіть у ступці насіння коріандру. Додайте в каструлю розтерту зелень, гострий перець і спеції. Посоліть і поперчіть, тушкуйте ще 10 хв. Вимкніть вогонь і залиште на 30 хв. під кришкою. Подавайте аджапсандалі теплим або охолодженим.

Корисна порада

Аджапсандалі з картоплею можна запекти в духовці. У цьому разі баклажани слід підготувати так, як зазначено в рецепті, а картоплю відварити протягом 10 хвилин. Потім усі овочі викласти шарами у форму, посипати зеленню з часником, посолити, поперчити і запікати під фольгою приблизно 45 хвилин за 180 °С.

Традиційно овочі для аджапсандалі з картоплею прийнято нарізати досить крупно. Ви можете спробувати такий варіант, тільки в цьому разі обирайте для приготування важку чавунну каструлю з товстими стінками, яка добре зберігає тепло і дає змогу інгредієнтам томитися, але не пригорати.

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.

Читайте також:
  1. Абрикосовий лікер
  2. Адигейські рецепти
  3. Авелук із волоськими горіхами
  4. Азербайджанські кутаби із зеленню
  5. Авокадо з артишоками
  6. Аджика з хроном
  7. Австрійський штрудель із яблуками
  8. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  9. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  10. Азіатська кухня
  11. Аджика з чорноплідної горобини
  12. Аджика, грузинська й абхазька приправа
  13. Ажурні млинці на молоці з дріжджами
  14. Азербайджанська кухня. Рецепти
  15. Аджапсандалі по-грузинськи
  16. Адигейська сіль
  17. Абруццо: що подивитися і що спробувати
  18. Аджапсандал на мангалі
  19. Ароматна качка з картоплею в рукаві
  20. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  21. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  22. Аджика з баклажанами по-краснодарськи
  23. Азербайджанський плов із куркою
  24. Аварський хінкал
  25. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  26. Абрикосовий компот
  27. Адріан Кетглас
  28. Адана кебаб або адана думур кебаб (Аdana kebabi)
  29. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
  30. Адигейський сир
Їжа АджапсандаліЇжакартоплею

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version