Site icon NEWS ВІТРИНА

Айсбан, свинячі ніжки по-німецьки

Їжа

robertss 14.09.2023 Article

Айсбан — м’ясний спеціалітет із Німеччини. Готується зі свинячої рульки. Дуже ситна страва не на кожен день.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • цукор — 0,5 ст. л.
  • свинячі ніжки — 2 шт.
  • цибуля дрібна — 1 шт.
  • олія рослинна — 1 ст. л.
  • перець чорний горошком — 10 г
  • капуста свіжа — 0,5 качана
  • лист лавровий — 4-5 шт.
  • сіль — за смаком
  • консервовані помідори — 400 г
  • часник — 0,5 головки
  • ковбаски мисливські — 5-6 шт.
  • сушене насіння кропу — 0,5 ч. л.
  • квашена капуста — 600 г
  • сушений чебрець — 1 ч. л.
  • майоран — 1 ч. л.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Свинячі ніжки ретельно вимити й очистити від щетини. Відварювати в киплячій підсоленій воді протягом 2 год.

Часник очистити, дрібно нарізати. Ніжки вийняти з каструлі, обсушити, покласти в миску, посипати часником, сіллю і перцем. Накрити і поставити в холодильник на ніч.

Наступного дня цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями. У сковорідці розігріти олію й обсмажити цибулю, 7-8 хв.

Нарізати ковбаски навскоси на скибочки. Свіжу капусту тонко нашаткувати.

Змішати кислу та свіжу капусту з цукром, цибулею, ковбасками та насінням кропу. Консервовані томати нарізати шматочками.

Розігріти духовку до 190°C. Застелити глибоке деко великим шматком пергаменту, зробивши високі борти. Викласти на папір підготовлену капусту з ковбасками, свинячі ніжки і томати разом із соком. Посипати майораном, чебрецем, покласти лаврове листя і перець горошком. Щільно накрити ніжки шматком фольги і поставити томитися в духовку на 1,5 год. За 15 хв. до готовності фольгу зняти.

Час готування


2 год 30 хв


Кількість порцій


Складність приготування


Вегетаріанське


На одну порцію:


«Колекція рецептів»


№04 (108) лютий 2011


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.

Ключові слова


Ілюстрації до матеріалу: ТОВ «Видавничий дім «Гастроном»

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

точно НЕ порекомендую


точно порекомендую

Дякую! Ваша думка важлива для нас.

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

середньо

Холодець останнім часом незаслужено втрачає звання царя святкового столу. Одні не хочуть, щоб його .

легко

Бобові дуже багаті вітамінами і мінералами, в них дуже багато білка і клітковини. Крім того, вони .

Традиційні закуски до пива — свинячі або баранячі реберця. Їх можна посмажити на грилі або просто на .

Пиво може бути чудовим інгредієнтом для приготування страв. Завдяки пиву кухня, звісно, стає .

Знаменитий ельзаський шукрут приготувати не дуже складно: капусту приправляють часником, кмином і .

КОМЕНТАРІЇ


Юрій 6 січня 2014 року

Коли металообробка ще не досягла нинішніх висот, полози для ковзанів, на яких німці і в ті стародавні часи любили поганяти замерзлими озерами, виготовляли зі стегнової свинячої кістки — вона найтвердіша. Називали полози «айсбан«. Ну а пізніше ця назва перейшла у власне ім’я однієї з найвідоміших німецьких страв.

Юрій 6 січня 2014 року

Саме за схожим рецептом готували айсбан у Бад Зааров-Пісков, у нас там був профілакторій, а жив я на півночі, і там ця страва не культивувалася. У профілакторій з’їжджалися наші льотчики з усієї НДР і підтверджували ідентичність рецепта, за винятком гарніру і салату в страві. Багато було й колег із Цербста.

Гість 27 грудня 2013 року

за п’ять років відвідування гаштетів у Цербсті я жодного разу не їв такого айсбана, а ось свиняча рулька з квашеною капустою була в меню завжди і неодноразово поїдалася, також і в Берліні, і це завжди було айбан

Гість 24 жовтня 2013 року

Гевурці — це, судячи з усього, Gewuerz — спеції (ось така вона, російська німецька мова), і, до речі, дорога редакція, так, мав рацію попередній гість — Eisbein — Айсбайн, а айсбан — це ковзанка 🙂

Альона Спіріна 17 червня 2013 року

Шановний госте, може, поясните, що таке «гевурці»?

Гість 16 червня 2013 року

Люди, так-то айсбайн ( eisbein ) eis-лід , bein-нога . За вашим виходить, що подають до пива замарожену ногу . Так-то це називається —Schweins- Haxe —незнаю як по-російськи це перекласти, але це спеціалєтет Deutschland, свиняча ніжка в гевурцах до пива —-ВОТ .

Гість 25 січня 2013 року

Скажіть, як подавати цю страву? Як ділити ніжку на 3 частини. Адже вказано, що рецепт на 6 порцій?

Гість 31 травня 2012

Правильніше було б написати айсбайн, байн — у перекладі з німецької — ніжка… Відварені свинячі ніжки і є, поряд із ковбасками, основою цієї страви…

Мирон Химинець 28 лютого 2012 року

Я вважаю, що відварювати м’ясо — будь-то ніжки, реберця (а відварюють, щоб були м’якими), але не враховують одну ДУЖЕ ВАЖЛИВУ ПІДСТАВУ! При варінні БУДЬ-ЯКОГО продукту весь ,,ЦИМУС,,йде у воду, і. виливається. Я роблячи схожу страву просто тушкую м’ясо в невеликій кількості води, додаючи цибулю, часник, кмин і майоран. Наприкінці випарюю воду до кінця, і будь ласка — є в наявності готовий, м’який, соковитий продукт (просочений відповідними спеціями), і всі смаки залишилися в м’ясі. Спробуйте приготувати за моїм і побачите РІЗНИЦЮ! Приємного апетиту, ШЕФ.

Exit mobile version