Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Азербайджанська кухня. Рецепти

admin, 25 Травня 2023

Їжа

robertss 13.09.2023 Article

«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто .

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

Показати всі категорії

середньо

Азербайджанський люля-кебаб — справжня класика жанру: у цій країні його готують відмінно, зі знанням .

легко

Шурпа з баранини може стати вашим улюбленим супом, якщо її можна назвати супом, адже шурпа — це і .

Олена 1 вересня 2022 року

легко

Сезон кизилу триває зовсім недовго, тому важливо встигнути купити ці ягоди і зварити хоча б трохи .

легко

Рецепт від Талеха Гамідова, шеф-кухаря ресторану Zafferano city

Катерина Маслова 2 вересня 2021 року

легко

Цей суп готується дуже швидко, подається зі слабосоленим лососем, викладеним на грінки.

Михайло Кукленко 16 березня 2021 року

середньо

Пісний плов з овочами та сухофруктами. Можливо, комусь таке вигадливе поєднання здасться .

середньо

Котлети в казані (азерб. — qazan kotleti) — напрочуд смачна, яскрава страва азербайджанської кухні.

Udzhal1462 3 листопада 2020 року

легко

Сьогодні я приготував одну з найпоширеніших перших страв азербайджанської кухні — довгу. Це .

Udzhal1462 30 липня 2020

середньо

Бакинський плов із сухофруктами — один із видів цієї знаменитої страви, причому не найпопулярніший.

легко

Аджика з помідорами та яблуками — домашня страва півдня Росії. Так її часто готують у .

легко

Тонкий пиріжок у формі півмісяця з рясною начинкою гарний завжди. Один раз навчившись готувати .

складно

Курячий плов гарний тим, що готується простіше, ніж класичний із баранини, а результат завжди .

середньо

Кюфта бозбаш — традиційна страва азербайджанської кухні. Ситна, з густим бульйоном. Основа — м’ясо .

Udzhal1462 12 квітня 2019 року

складно

Ці маленькі пельмені — гордість азербайджанських господинь. В особливих умільців у столовій ложці .

середньо

В Азербайджані люблять цікаві смакові поєднання. Солодкий гарбуз і кизил відмінно балансують один з одним .

легко

Кутаби — популярна закуска, яку готують по всьому Кавказу. Тонкий коржик у формі .

Shefs 26 липня 2018 року

складно

В Азербайджані лявангі готують чи не в кожному будинку, причому кожна господиня вважає свій .

легко

Цей рецепт — варіація на тему азербайджанського хінгала. В ідеалі локшину готують вручну з прісного .

Лариса Іванівна 29 жовтня 2017 року

середньо

Азербайджанський плов — розкішний варіант для дачної вечірки. По-перше, ця ситна страва не є .

легко

Шах-плов у мультиварці готується із суміші різного рису, що надають готовій страві потрібної .

Марина МАРмеладИНКА 12 січня 2017 року

легко

Без цього плову не обходиться жодне застілля в Азербайджані. Його обов’язково подають на всіх .

середньо

Молода баранина — основа м’ясного столу в Азербайджані. Ми готуємо плов із м’яса молодих курдючних корів .

середньо

Чихиртма — дуже смачний гарнір до традиційного азербайджанського плову. В основі страви — соковита, .

середньо

Складно придумати більш корисний продукт, ніж мацоні. Особливо якщо ви приготували його самі, з .

легко

Спробуйте рецепт окрошки від ресторану Воронеж! Щоб зробити суп по-справжньому корисним, тут .

Ресторан Воронеж 30 червня 2016 року

легко

aleksandr27 28 червня 2016

легко

Подавайте такі кебаби із зеленню, скибочкою лимона і свіжим, хрустким хлібом.

легко

Сергій Сущенко 19 квітня 2016

легко

Бастурма з курячого філе — це прекрасна закуска до пива.

Дмитро Романов 27 лютого 2016 року

легко

Микола Бакунов 10 листопада 2015 року

середньо

Суп піті в горщику — традиційна страва азербайджанської кухні, яку на його батьківщині просто обожнюють.

легко

Режис Трігель 4 вересня 2015 року

легко

Класична страва кавказької, азіатської та арабської кухні. Підкорює своєю простотою. Її можна було б приготувати .

Олена 7 серпня 2015 року

легко

легко

середньо

Вона ж усім відома Толма. За останніми даними асоціації кухарів, у кулінарії налічується близько .

Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року

середньо

Як це водиться в цьому сезоні — рецепти стали модною тенденцією. Коли хочеться в подорож, .

Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року

легко

JangarKumar 15 червня 2015

легко

Простий і нескладний свіжий салат, нагадає що скоро літо!

JangarKumar 25 березня 2015

середньо

легко

Геннадій Усачов 25 серпня 2014 року

середньо

середньо

Кебаби з індички з томатним соусом у пітах — чудова затія. Вони, безсумнівно, гарні для довгих .

середньо

У цьому плові горох можна замінити на нут.

легко

Прекрасний домашній десерт, який можна подати до чаю або кави.

Володимир Безметний 23 лютого 2013 року

легко

готується легко і дуже смачно

Марина М 24 жовтня 2012 року

середньо

середньо

«Давайте розділимо хліб!» — саме так запросять вас до столу в Азербайджані. Але одним з основних продуктів харчування на Кавказі є все ж таки м’ясо. До його вибору в Азербайджані ставляться з особливою серйозністю. Будь-який місцевий скаже, що не варто розраховувати на смачну страву, якщо головний інгредієнт куплений у магазині, та ще й замороженим. М’ясо зазвичай купують у знайомого м’ясника, який обробляє баранчика або теля прямо на очах у покупця. Шашлик, бастурма, долма, кюфта, густі супи з баранини — ось лише короткий список популярних м’ясних азербайджанських страв.

Рецепти азербайджанської кухні Основний смак страв національної кухні — кисло-солодкий. Азербайджан — благодатний край, багатий овочами, фруктами, ягодами. Поєднання м’яса, птиці та риби з кизилом, гранатами, аличею, сливою, айвою надає стравам неповторного смаку. Як же можна подати на стіл рибу без знаменитого соусу наршараб або шашлик із телячої вирізки — без сливового або кизилового соусу? Без соусів страви азербайджанської кухні вже не ті. Місцеві господині ніколи не куплять ці соуси в магазинах. Бо домашні соуси, зроблені з дотриманням азербайджанських рецептів, і пляшечки, які ви бачите на прилавках магазинів, — це, як то кажуть, «дві великі різниці».

Салати азербайджанської кухні і не тільки Дуже часто запитують: чому в такій багатій азербайджанській кухні так мало салатів із заправками і закусок? Історики національної кулінарії сходяться в одному: все, що росло на цій щедрій землі, споконвіку було настільки смачним і ароматним, що нарізати й змішувати ці дари, а тим паче забивати натуральний смак та аромат трав і плодів усілякими «майонезами» вважалося блюзнірським. Однак і в азербайджанських ресторанах, і під час домашньої трапези неодмінно подають на стіл низку закусок: свіжі помідори, огірки, щедру тарілку зелені, всілякі соління і маринади та обов’язково сир.

Азербайджанські рецепти довгожителів Сир — це взагалі окрема тема азербайджанської національної кухні… Тут знають толк у цьому продукті. Особливо цінується сир зі смішною назвою «мотал». Розсільний сир мотал виготовляють з овечого молока, щільно набивають у бурдюки, кінці якого перев’язують і зберігають у прохолодному місці протягом 3-4 місяців. Мотал має досить пікантний, злегка гострий смак і аромат. Подають його часто зі свіжим, теплим лавашем і додають багато зелені: гілочки тархуна, кінзи, базиліка, зеленої цибулі… Свіжа зелень тут росте цілий рік. Її не тільки додають під час готування до страв азербайджанської кухні, а й їдять просто так і в дуже великій кількості. І хто знає, можливо, в цьому, зокрема, і полягає секрет довголіття кавказців?

Читайте також:
  1. Аджапсандал на мангалі
  2. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  3. Австрійський штрудель із яблуками
  4. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
  5. Аджика, грузинська й абхазька приправа
  6. Fusion кухня
  7. 22 здорові рецепти із селери
  8. Балканська кухня
  9. Авокадо з артишоками
  10. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  11. 7 міфів про родзинки плюс перевірені сезонні рецепти з ними
  12. Аджапсандалі по-грузинськи
  13. Арабська кухня
  14. Абруццо: що подивитися і що спробувати
  15. Абрикосовий лікер
  16. Баклажани – рецепти
  17. Адигейські рецепти
  18. Адана кебаб або адана думур кебаб (Аdana kebabi)
  19. Аджика з чорноплідної горобини
  20. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  21. Анчоус, хамса, кілька – рецепти риби
  22. Азіатська кухня
  23. Вірменська кухня
  24. Аджапсандалі з картоплею
  25. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  26. Абрикосовий компот
  27. Аварський хінкал
  28. РЕЦЕПТИ
  29. 5 шарів задоволення: як правильно зібрати оселедець під шубою і 3 топових рецепти
  30. Авелук із волоськими горіхами
Їжа АзербайджанськаЇжакухнярецепти

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G
  • Что нужно знать о различиях между просекко и шампанским
  • Автомобільні та промислові (тягові) акумулятори: чому варто купувати лише якісну продукцію
  • Роллы в Харькове: гастрономические истории от MAFIA
  • На что обратить внимание при выборе клиники для лечения алкозависимости

Архіви

  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version