Site icon NEWS ВІТРИНА

Крок-мадам

Їжа

robertss 26.09.2023 Article

Взагалі-то спочатку був «крок-месьє», гарячий бутерброд із сиром і шинкою, який у Франції подають у кафе і барах. Крок — це від французького croquer, хрумтіти, — одразу зрозуміло, що його потрібно гарненько засмажити. Звідки взявся «месьє», науці невідомо. А ось про «мадам» усе відомо. Вона відрізняється від месьє всього лише одним яйцем.

Голосів: 11

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 тонких шматки напівтвердого сиру Фоль Епі
  • 4 шматки здобного білого хліба
  • 2 тонких шматки варено-копченого окосту або шинки
  • 2 яйця
  • кілька пір’їн шніт-цибулі
  • 3-4 ст. л. вершкового масла
  • морська сіль

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Намажте кожен шматок хліба тонким шаром масла з одного боку. На два шматки хліба викладіть по одному шматку сиру, на нього — шматок шинки, зверху ще один шматок сиру. Закрийте хлібом, що залишився (маслом донизу), і злегка притисніть.

Покладіть отримані сендвічі на деко і запікайте в розігрітій до 220°С духовці, поки хліб зверху не стане золотистим, 7-10 хв. Переверніть і запікайте ще 3-4 хв.

На вершковому маслі, що залишилося, посмажте 2 яєчні-глазуньї. Посоліть їх, викладіть на готові сендвічі та посипте подрібненою шніт-цибулею.

У меню паризьких кафе крок-месьє з’явився 1910 року. А через вісім років вийшов роман Марселя Пруста «У пошуках загубленого часу», де цей вельми витончений варіант фаст-фуду було згадано вперше. Відтоді французькі кухарі придумали десятки його варіантів. Ви можете наслідувати їхній приклад і приготувати кумедні тематичні крок-месьє/мадам: по-грузинськи (у товстому лаваші з сулугуні та вчорашнім шашликом); по-вірменськи (у тонкому лаваші з сиром чанах і бастурмою); по-узбецьки (у коржику, із сузьмою та бараниною чи суджуком); по-радянськи (із плавленим сиром та докторською ковбасою).

Час готування


Кількість порцій


Складність приготування


Вегетаріанське


На одну порцію:


Книги Гастронома: про сніданки


Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, пишіть коментар, ми обов’язково відповімо.

Ключові слова

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?

точно НЕ порекомендую


точно порекомендую

Дякую! Ваша думка важлива для нас.

СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

легко

легко

легко

Zona 2 лютого 2013 року


КОМЕНТАРІЇ


Не дякуйте 25 грудня 2022 року

А як же бешамель? Сенс французьких кроків саме в соусі, а у вас звичайний позанаціональний гарячий бутерброд з яйцем, який нічого спільного з французькою кухнею не має. Викладається у форму тост (підсмажений хліб), на нього гірчиця, щедра порція бешамеля (він готується дуже просто і швидко, не лякайтеся), шинка (краще порізати дрібно), тертий сир, знову тост, бешамель, сир. Запікається до рум’яності, викладається на тарілку, зверху окремо підсмажене яйце (а можна й пашот) — крок-мадам, без яйця крок-месьє. Подається із зеленим салатом, свіжими овочами.

Teressa 3 січня 2017 року

Ідеальна страва після ночі кохання.

Аль Пачина 29 серпня 2015 року


iraa 2 березня 2014 року

Так багато цікавого дізнаєшся про мадам, про месьє, про французьких кулінарів. Природне бажання-скоріше опинитися у Франції, поїсти Крок-мадам, потім крок-месьє, можна навпаки.

Katysita 2 березня 2014 року

Смачно, ситно — для енергійного дня, ідеально для сніданку в ліжко для коханого чоловіка =)

supervikus 28 лютого 2014 року

На мій погляд, це просто приголомшлива ідея для сніданку. По-перше, вона проста у виконанні, і, на мій погляд, будь-яка дівчина, навіть та, що не має великого досвіду в готуванні, в змозі приготувати цю страву. А по-друге, вона дуже дуже дуже смачна, я досить часто готую цю страву на сніданок у вихідні для коханого. Виходить дуже красива страва. Можна подавати її з різними напоями. Я люблю її їсти з апельсиновим соком. А мій коханий просто обожнює їсти його запиваючи какао. Хліб виходить дуже хрустким, із золотистою скоринкою, у поєднанні з яєчнею яєчнею яєчнею, з рідким або м’яким жовтком, неймовірно смачно. Цей сніданок заряджає силою та енергією на весь день.

Fatima 26 лютого 2014 року

Наскільки я знаю, назва рецепта походить від французького слова «croquer» (хрустіти), і цей бутерброд цілком виправдовує свою назву. Це просто ідеальний сніданок для закоханої парочки. І вам не потрібно вигадувати, що приготувати для себе й окремо для коханого. Приготуйте крок-мадам і крок-месьє. Їхня відмінність у тому, що для «месьє» яйце зверху не потрібне, це звичайний сендвіч. Ваш коханий буде задоволений, тільки будьте обережні, інакше доведеться щоранку починати з приготування таких «крок»))

Оксана 26 лютого 2014 року

Дивовижно Красивий сніданок.І відмінне поєднання всіх інгредієнтів.Просто немає нічого зайвого.Від такої вишуканості ніхто не відмовиться.

Гість 25 лютого 2014

чудовий ситний сніданок! легко і дуже смачно🙂

Євгенія Ланцберг 24 лютого 2014 року

Яйця з рідким або м’яким жовтком — найзатишніше, що можна подати на сніданок. Обволікаючий, теплий смак жовтка дає відчуття щойно покинутого теплого ліжка, подовжує відчуття найприємнішого ранкового сну і пом’якшує перехід до початку робочого дня.

Олена Спіріна 24 лютого 2014 року

Хліба 4 скибочки, тому що 2 порції, тобто два сендвічі по два шматки. Другий не увійшов у кадр 🙂

Олена Артюшина 23 лютого 2014

Не зрозуміла, чому потрібно взяти 4 шматки хліба, якщо на фото явно видно тільки 2. Із хлібом. мені здається. перебір. З’їсти стільки хліба на сніданок важкувато. А ось 2 шматочки — в самий раз! У нас бутерброд називається просто «гарячим». Хліб злегка підсушується в тостері, потім масло. ковбаса. сир і в мікрохвильовку на кілька хвилин. Тут більш «складний» бутерброд — з яйцем. Буду пробувати. До речі, для надання більш романтичного вигляду, можна посмажити яйце у формі сердечка.

Олена А 20 лютого 2014 року

Такий ситний і смачний сніданок дуже приємно з’їсти вранці з коханим чоловіком у вихідний. Все ж такий сніданок не на кожен будній день. І його приготування викликає заклопотаність, так як все потрібно приготувати і «зібрати» такий крок! Це смачно і день явно буде вдалим. Люблю ситні та правильні сніданки, які заряджають організм усім потрібним для прекрасного дня!

Гість 18 лютого 2014 року

Так, Сюрприз так Сюрприз, інакше й не назвеш! Вам би такий. )))

Галина 13 лютого 2014

Крок-мадам + еспресо. Вишуканий сніданок у ліжко, ось мій подарунок-сюрприз для чоловіка на День Святого Валентина.

Євген Тимофєєв 12 лютого 2014 року

Саме такі сніданки я і люблю. Можна доповнити його невеликою дрібкою тертої зіри, додасть ще більше пікантності =)

Exit mobile version