Site icon NEWS ВІТРИНА

Вафлі

Їжа

robertss 28.09.2023 Article

Вафлі — кондитерський виріб із борошна з відбитком на поверхні, малюнок якого залежить від форми, використаної для випікання. Малюнок у вигляді стільників характеризує все сімейство вафель, до якого входять облатки, м’які вафлі та сухе вафельне печиво, .

Відфільтрувати рецепти в добірці


Назва рецепта


Бажані інгредієнти


Виключити інгредієнти


Час приготування


Вегетаріанське


Джерело рецепта

середньо

Вафлі із заварним кремом — класичний десерт вихідного дня, коли є час і на тісто, і на випікання.

легко

Вафлі-трубочки як в СРСР — хрусткі солодкі ласощі, знайомі й улюблені всіма з дитинства.

легко

Шоколадні вафлі-трубочки — ідеальний десерт до чаю. Їх можна подавати як окремо, так і наповнивши начинкою.

легко

Вафлі з вареним згущеним молоком — що може бути простіше? Улюблений рецепт із дитинства, коли складно було .

легко

Несолодкі вафлі з сиром і зеленню — чудовий варіант святкової закуски, оригінального .

середньо

Ситні картопляні вафлі з грибами — страва, яка підійде на сніданок, для перекусу, а може .

середньо

Вафлі з кукурудзяного борошна з індичкою та теплим салатом — дуже ситний сніданок, ідеальний для ранку .

легко

Багато хто пам’ятає і досі обожнює класичні вафлі (радянський рецепт), які пекли вдома в .

легко

Смачні гарбузові вафлі прикрасять осінні чаювання

Аня С 29 вересня 2021 року

середньо

Гарбузові страви — королі осені. І що тільки з гарбуза не готують. Я пропоную гарбузові вафлі з гарбузовим .

Ольга Стіхарева 22 вересня 2021 року

легко

Під час посту часто хочеться чогось до чаю, а в магазині не так багато пісних десертів. Що нам .

OZornik 2 квітня 2021

легко

Хрусткі ласощі до чаю.

Rita Pirko 13 лютого 2020 року

легко

Пряні гарбузово-яблучні вафлі — це чудова страва на сніданок. При цьому дуже смачна і корисна!

Ольга 10 жовтня 2019

легко

Котлети у вафлях — незвичайний варіант звичайних котлет.

Rita Pirko 11 вересня 2018 року

легко

Вафлі з нутеллою, прикрашені полуницею, фундуком і политі щоколадним соусом — це дуже .

Shefs 24 липня 2018

легко

Прокинувшись, завжди хочеться якось зібратися і діяти максимально чітко, але не завжди .

Хто ж не любить вафлі?! Особливо бельгійські. Хіба що люди, які не особливо захоплюються солодким.

легко

Чудова закуска для пікніка, фуршету або домашнього свята. Можна подати з часниковою сметаною або з .

Юна 21 жовтня 2017

легко

А це скоріше не салат, а десерт — дуже полегшена версія знаменитого американського торта .

легко

lokovl 27 березня 2017

легко

Вафлі на сніданок — це дуже мило, а вафлі з беконом — вельми брутально. Я за брутальну романтику, .

Shefs 10 лютого 2017

легко

Михайло Сімагін 6 грудня 2016 року

середньо

Дмитро Шуршаков 2 грудня 2016

легко

Ті самі. Родом із дитинства. Як вчила пекти моя бабуся на старій, важкій вафельниці ці вафлі.

Ірина Пекарникова 8 листопада 2016

легко

Такі вафлі-драники можна подавати з різними соусами, сметаною, рибою, овочами.

kamala06 12 жовтня 2016

легко

Щасливим власникам вафельниць гріх не порадувати домочадців таким сніданком)

Анастасія 10 жовтня 2016

легко

Вафлі — це десерт! А ось і ні! Мої вафлі з беконом і цибулею — це смачний сніданок із яєчнею та яєчнею.

krims-86 10 жовтня 2016

легко

ganihinadaria 28 вересня 2016

складно

Ейфелева вежа — найвпізнаваніший символ Парижа, а хрусткі вафлі — яскравий представник дуже смачної і .

середньо

Чень Юндзянь 30 серпня 2016 року

легко

Вафельні трубочки — улюблені ласощі мого синочка!

elcova_inna89 25 травня 2016

легко

Ірина 30 квітня 2016

легко

Вафельні трубочки печуться дуже швидко, їх можна заповнити улюбленим кремом, але вони смакують із чаєм і .

Ірина 29 квітня 2016

легко

Принадність цих вафель полягає в тому, що вони робляться несолодкими. Подавати їх можна з будь-якими .

Євгенія Смирнова 25 квітня 2016

середньо

Усі свої вафлі я печу в спеціальних силіконових формах у духовці. Але якщо у вас є стаціонарна духовка .

Ольга Грезова 24 квітня 2016

легко

Дуже смачні з густою сметаною, а якщо додати слабосолону червону рибу, буде зовсім чудово!

Ольга Грезова 22 квітня 2016

легко

Залежно від уподобань, ці вафлі можна зробити «шкідливими», але дуже смачними, або більш смачними, або більш .

Ольга Грезова 19 квітня 2016

легко

Рецепт простий у приготуванні, адже основні інгредієнти цілком доступні та майже завжди наявні в .

Ірина 16 квітня 2016

середньо

Незвичайні сендвічі з сирних вафель зі шпинатом, з начинкою з сирного сиру і слабосоленої риби.

Олена Шашкіна 30 січня 2016

легко

Крім нерки замість припіка ви можете використовувати: шинку, шпроти, дуже тонко нарізану салямі, .

легко

Дуже смачні віденські вафлі з ягідним сиром, які приготовані з сільського молока, яєць, ягід, .

Христина Фріденберга 15 листопада 2015 року

легко

У мене майже нешкідливі вафлі. Ну як майже — частина простого пшеничного борошна замінена на .

Ольга Грезова 2 листопада 2015

середньо

Один тільки запах вафель, що смажаться, здатний підняти з ліжка будь-кого, хто засоню. Подавайте вафлі .

легко

Хрусткі та водночас повітряні вафлі подобаються і дітям, і дорослим. Для їхнього випікання, щоправда, .

легко

Друзі, якщо до приходу гостей залишилися лічені хвилини, а пекти або запікати зовсім не хочеться — тим паче, що .

Шарлотта ДеМар 18 червня 2015 року

легко

Дуже простий і легкий у приготуванні, і в той же час неймовірно смачний шоколадний десерт. Вічний десерт .

Наталія Виноградова 9 червня 2015 року

Вафлі — кондитерський виріб із борошна з відбитком на поверхні, малюнок якого залежить від форми, використаної для випічки. Малюнок у вигляді стільників характеризує все сімейство вафель, до якого входять облатки, м’які вафлі та сухе вафельне печиво.

Випікають вафлі не в духовці, а в спеціальному пристосуванні — вафельниці. Вафельниця являє собою складну форму, що складається з двох пластин, з’єднаних шарніром. Рідкувате тісто заливають у заздалегідь розігріту вафельницю, потім гарячі пластини змикають, і вафлю випікають із двох боків одночасно.

На стародавніх вафельницях були викарбувані сімейні ініціали, релігійні символи, гербові щити, фігури і пейзажі. Сьогодні звичайний малюнок вафель — проста решітка або бджолині стільники різної глибини.

Тісто для вафель за складом і за консистенцією найчастіше схоже на тісто для оладок. Зазвичай воно складається з борошна, молока, яєць, цукру, вершкового масла або олії. Тісто може бути дріжджовим або містити розпушувач. Часто тісто ароматизують, додають родзинки, горіхи, шоколад. Добавками в несолодкі вафлі слугують сир або бекон. Вафлі, тісто для яких приготоване з великою кількістю олії, найсмачніші, найхрусткіші й найароматніші.

З вафельного тіста роблять і ріжки для морозива.

Exit mobile version