Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

Вірменська кухня

admin, 22 Вересня 2022

Їжа

robertss 18.09.2023 Article

Вірменська кухня вважається однією з найдавніших у Європі та найдавнішою в Закавказзі. Відомо, наприклад, що вірмени мали уявлення про процеси бродіння і хлібопечення ще 2500 років тому, набагато раніше, ніж на Русі. І традиції приготування хліба .

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

Показати всі категорії

легко

Шурпа з баранини може стати вашим улюбленим супом, якщо її можна назвати супом, адже шурпа — це і суп з баранини, і .

Олена 1 вересня 2022 року

середньо

Люблю гату з меленою корицею, а зараз вирішила спробувати з волоськими горішками. Обидва варіанти .

Romaska 14 січня 2022 року

легко

Гату можна запросто назвати найпопулярнішою солодкою випічкою у Вірменії. Цей листковий десерт з додаванням .

Romaska 11 січня 2022 року

середньо

Смачний густий ситний суп виходить. Безліч варіантів цієї страви, я пропоную ось цей варіант .

Romaska 11 січня 2022 року

середньо

Гата — чудовий десерт до чаю, з найдавнішою історією. Першу згадку про десерт можна знайти в .

Готувати Просто 2 січня 2022 року

середньо

У сезон гарбуза я не втрачаю можливість готувати безліч страв з улюбленим овочем. У кожного члена сім’ї .

Надія Єкімкіна 6 вересня 2021 року

легко

Тутмач-абур — гарячий кисломолочний суп з вареною і смаженою локшиною домашнього приготування. .

легко

Великодній плов по-вірменськи — затики плав, рис із родзинками. Ця страва зі значенням: білий рис — символ .

середньо

Відмінна риса хашлами — простота її приготування. Достатньо скласти в казан усі інгредієнти, а потім .

Наталя 23 жовтня 2020 року

легко

Свою участь у конкурсі ГАСТРОНОМЪ-а «Гарячий жовтень» я починаю з… коржа… Так-так! Саме так! Але .

Касим Ерістов 15 жовтня 2020 року

легко

Паштету з червоної квасолі будуть особливо раді вегетаріанці, вегани, а також ті, хто дотримується посту.

легко

Хашх-берек — вірменський аналог татарських пельменів.

легко

Гострий пастоподібний соус із перцю чилі широко використовується в північно-африканській кухні. Його можна приготувати .

Олена 23 липня 2020

середньо

Печиво Баде-мезе — десерт анійських вірмен, готується з двох видів тіста. Подавайте таке печиво .

легко

Цю страву можна не солити.

середньо

Одна з легенд виникнення цього супу свідчить, що в 19 столітті російські козаки, в Карській .

середньо

Традиційний і дуже популярний торт у Вірменії — «Мікадо». Хто не був у Вірменії розповідаю! Торт .

Готувати Просто 11 березня 2020 року

легко

Цицак був виведений у Вірменії і носить назву страви — вірменською так називають квашені перці.

легко

У цій страві поєднуються хрустка тоненька скоринка і начинка, що складається з фаршу, томату і .

Rita Pirko 6 листопада 2018

середньо

Вірменська мусака сильно відрізняється від більш знайомої нам грецької. У ній немає ні томатного соусу, ні .

легко

Взагалі-то словом хоровац у Вірменії називають шашлик. Але заодно й овочі, які приготовані поруч із .

середньо

Цей вірменський варіант піци (хіба що тісто не дріжджове, а прісне) припаде до смаку і дітям, і .

легко

gastronom 10 квітня 2018 року

легко

Міс — м’ясо. Міс-бургер готується з м’ясною котлетою (свинина, яловичина, реган) із сиром лорі, .

Shefs 13 серпня 2017 року

легко

Тава-кюфта в перекладі з вірменської — означає «кюфта, приготована на сковороді». Те, що .

Shefs 13 серпня 2017 року

легко

Дзук у перекладі з вірменської риба. Бургер готується з рибною котлетою, до складу якої входить .

Shefs 13 серпня 2017 року

середньо

Примхлива і вишукана вірменська страва, готувати її потрібно починати за 2-3 дні до подачі. Використовують .

gastronom 26 липня 2017

середньо

Скоріше це печиво, ніж будь-що ще. Спекти його просто. Усі продукти — доступні та зрозумілі.

Ася Заболотська 30 травня 2017

складно

Топік — дивовижна пісна закуска вірменської кухні. Готують топік у Мічинг — середина посту.

Олена Іванова 4 травня 2017

середньо

У цього пирога вийде просто незрівнянний аромат, якщо будете використовувати свіжонатертий мускатний .

Олена Шашкіна 24 жовтня 2016

легко

Таку пахлаву смачно їсти гарячою і вже остиглою в хорошій компанії!

Ylika 13 червня 2016

легко

Рецепт, який придумався сам собою. Випадково. Просто, як це зазвичай буває, в одну страву.

Ксюша Короткова 31 березня 2016

легко

Суп із кропиви з булгуром. Готується в піст. Замість булгура можна взяти рис або іншу крупу.

Ізабелла 22 березня 2016

легко

Алевтина Семенова 31 січня 2016

середньо

Смачний зігріваючий суп на основі мацуна. У Вірменії його часто подають гарячим просто в кухлі.

Алсу Муфтахова 26 січня 2016 року

середньо

Мікадо — торт, який частіше за інших буває на святковому вірменському столі. І не важливо, де цей стіл .

легко

Прекрасне поєднання: куряча печінка і хурма. І здається їм у компанію ніхто більше й не потрібен, якщо .

середньо

середньо

Ця страва — черговий мікс різних кухонь: іранської, кавказької та корейської. Страву готував навесні. У .

Касим Ерістов 21 листопада 2015 року

середньо

легко

легко

легко

легко

Класична страва кавказької, азіатської та арабської кухні. Підкорює своєю простотою. Її можна було б приготувати .

Олена 7 серпня 2015 року

легко

Цей десерт можна прикрасити полуницею — виходить вельми цікаве поєднання смаків.

Люда 10 липня 2015 року

легко

Найпопулярніша страва на сніданок у Вірменії! Саме за якістю цієї страви — можна судити про рівень .

Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року

легко

Усім любителям овочів присвячується! Хоровац — це божественно смачна й ароматна страва вірменської кухні, яка .

Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року

середньо

Одного разу спробувавши цю страву ви станете її рабом!))

Гаяне Бреіова 23 червня 2015 року

Вірменська кухня вважається однією з найдавніших у Європі та найдавнішою в Закавказзі. Відомо, наприклад, що вірмени мали уявлення про процеси бродіння і хлібопечення ще 2500 років тому, набагато раніше, ніж на Русі. І традиції приготування багатьох вірменських страв залишаються незмінними протягом уже багатьох століть.

Вірменська кухня містить дуже різні за складом страви, що мають складні смаки і багату ароматичну гаму. Підраховано, наприклад, що в приготуванні їжі вірмени використовують близько 300 дикорослих рослин. Трави і квіти використовують не тільки як приправу, а й як самостійну страву, як, наприклад, закуски з авелука (дикого щавлю) або знамените пхалі зі шпинату.

У топ найвідоміших страв Вірменії, які обов‘язково має скуштувати кожен турист, входять хоровац — шашлик зі свинини або яловичини, який маринують у коньяку або вині, інколи хоровац — це запечені овочі, які подають до шашлику; кюфта — м’ясні фрикадельки в гостро-вершковому соусі; харісса — щось середнє між супом-пюре і кашею; воспнапур — овочевий суп із крупою; танапур або спас — кисломолочний суп, який у Вірменії взимку подають гарячим, а влітку — холодним. Із солодощів, звісно ж, гата — печиво з цукровою пудрою на вершковому маслі та назук — різновид вірменської гати з горіховою начинкою; а ще алані — висушені на сонці персики, фаршировані волоськими горіхами зі спеціями.

І, звісно, жодне застілля у Вірменії не обходиться без толми — вірменських «голубців» із м’ясного фаршу з рисом, загорнутих у виноградне листя. І вірменського лаваша, популярного не тільки у Вірменії, а й далеко за її межами.

Ключові слова



Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .



СХОЖІ МАТЕРІАЛИ

Жодне застілля у Вірменії не обходиться без толми. Традиційна вірменська толма готується з м’ясного фаршу.

В основі пісної кухні народів Закавказзя — квасоля, горіхи, овочі, свіжа зелень.

Кюфта, або кіфта, — традиційні для Сходу ковбаски з фаршу або круглі фрикадельки. Вони .

Читайте також:
  1. Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов’язково їсти в червні
  2. Абхазька зелена аджика Абхазька зелена аджика
  3. Азербайджанська кухня. Рецепти
  4. Адріан Кетглас
  5. Адана кебаб або адана думур кебаб (Аdana kebabi)
  6. Азіатська кухня
  7. Fusion кухня
  8. Абруццо: що подивитися і що спробувати
  9. Авелук із волоськими горіхами
  10. Аджика, грузинська й абхазька приправа
  11. Адвент календар для дітей, завдання, подарунки та частування – все домашнє
  12. Аджика з баклажанами по-краснодарськи
  13. Вірменська окрошка
  14. Абрикосовий лікер
  15. Аджика з хроном
  16. Арабська кухня
  17. Аджика на зиму з Абхазії, Владивостока, Краснодара та інших місць Росії, 7 перевірених рецептів
  18. Авелук – що це таке? Як приготувати авелук смачно та просто
  19. Балканська кухня
  20. Австрійський штрудель із яблуками
  21. Аджапсандалі з картоплею
  22. Аварський хінкал
  23. Адамове яблуко, що це таке і чи можна його з’їсти
  24. Авокадо з артишоками
  25. Абрикосовий компот
  26. Вірменська окрошка Мацнабрдош, як її приготувати
  27. Вірменська гата
  28. Аджапсандал на мангалі
  29. Аджапсандалі по-грузинськи
  30. Аджика з чорноплідної горобини
Їжа ВірменськаЇжакухня

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Сверла: незаменимые помощники в деле точных отверстий
  • Требования к оформлению курсовой работы в медицинских вузах: практические советы
  • Чем особенно женское нижнее белье от интернет-магазина Kleo
  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень
  • Мобільний флагшток віндер та його користь для реклами

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version