Skip to content
NEWS ВІТРИНА
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров’я
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Своїми руками
  • Сім’я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
  • Езотерика
  • Їжа
  • Свята
  • Різне
NEWS ВІТРИНА

Вітрина актуальних новини

5 способів поліпшити курячий суп із локшиною

admin, 8 Жовтня 2023

Зміст

  • 1 Усе починається з бульйону
  • 2 Вибирайте сезонні продукти
  • 3 Гарненько приправте
  • 4 Додайте кислоту або умамі
  • 5 Додавайте крупи

Їжа

robertss 06.09.2023 Article

Курячий суп — це нестаріюча класика. Ми варимо його, коли хочемо відчути затишок і тепло, і вважаємо чудовими ліками від застуди. Коли почуваєшся погано, немає нічого кращого за гарячу рідку їжу — вона обіймає зсередини й обіцяє швидке одужання. Як зробити пріснуватий суп ще смачнішим? Ділимося п’ятьма лайфхаками.

Усе починається з бульйону

Бульйон — база курячого супу, без якої смачним він не вийде. Ідеально готувати його з домашньої курки. Якщо ж такої немає, то зваріть курку в уже готовому приправленому бульйоні.

Ейлі Слейгл, розробниця рецептів і авторка книжки «Я мрію про вечерю», рекомендує варити курку в бульйоні, щоб прискорити процес приготування.

Заготовки можуть допомогти зварити хороший бульйон швидко

Гарна ідея — завжди мати порційно заморожений бульйон у морозилці, і використовувати його замість води або на додаток до неї під час приготування курки. Так смак бульйону посилиться, і можна робити його навіть із курячою грудкою. «Це особливо корисно, якщо ви готуєте суп із курки без шкіри та кісток, оскільки кістки та шкіра роблять найбільший внесок у смак супу», — пише Слейгл.

Вибирайте сезонні продукти

У класичному курячому супі з локшиною з овочів зазвичай можна натрапити на цибулю, моркву та іноді селеру. Але що якщо додати інші овочі? Авторка блогу Kale Me Maybe Карина Вольф любить додавати додаткові овочі залежно від сезону. Наприклад, кидати в суп гарбуз, ріпу, цибулю-порей чи пастернак взимку і помідори та молодий горошок — влітку.

Вам ніколи не набридне курячий суп із локшиною, тому що він завжди буде різним

За такого підходу ви завжди можете використовувати найкращі продукти (або ті, що залежалися і вже не потрібні).

Гарненько приправте

Не варто недооцінювати роль приправ у цій страві, які здатні надати їй абсолютно нового незвичайного смаку. Кріп, півник, чебрець — ці трави ми вже знаємо. Спробуйте поекспериментувати з різними видами базиліку, розмарину, кінзою або приправами для курки на основі часнику. Гарно обіграти суп можуть і близькосхідні спеції, наприклад, хаваедж — суміш популярних у єменських стравах приправ на чолі з куркумою, яка поліпшить колір страви. А північноафриканська паста чилі харісса дасть бульйону складність і гостроту.

Додайте кислоту або умамі

Одна з хитрощів, яка допоможе зробити смак супу цікавішим: додати туди трохи лимонного соку та натертої цедри. Так смак стане свіжішим. А ще можна дати йому трохи азіатського відтінку, погравши зі смаком умамі. Умамі — це п’ятий смак, що поєднує солодкий, кислий, солоний і гіркий, який присутній у білковій їжі, наприклад, морепродуктах.

Щоб його відтворити, додайте в суп близько столової ложки ароматної кунжутної олії та стільки ж — винного оцту. До речі, соєвий соус додавати не забороняється. Ще смачніше буде, якщо ви при цьому додасте в суп додаткове джерело білка — соєвий сир тофу.

Додавайте крупи

У супі замість локшини може бути не лише перловка чи рис. Так само добре його доповнять кіноа чи булгур, а ще пшоно. Головне — не класти крупи занадто багато, щоб суп не перетворився на кашу. У цьому випадку нехай її буде менше, ніж більше.

Читайте також:
  1. Азербайджанський плов із куркою
  2. Батон смажений із молоком і яйцем
  3. 5 весняних десертів із ревенем, які нікого не залишать байдужим
  4. Азовська тарань із Таганрога, жирна родичка вобли
  5. Анна Павлова: 10 історій із життя вмираючого лебедя і повітряного десерту
  6. 5 цікавих страв із шиїтаке
  7. 10 способів приготування буряка, які змусять вас полюбити його
  8. Австрійський штрудель із яблуками
  9. Бабусина ікра з баклажанів із цибулею
  10. Батончики із сухофруктів
  11. Авелук із волоськими горіхами
  12. 10 способів, як використати прокисле коров’яче молоко
  13. Азербайджанські кутаби із зеленню
  14. 22 здорові рецепти із селери
  15. Англійський сендвіч із яйцем
  16. 5 способів нагодувати малоїжку
  17. 5 найсмачніших поєднань із селерою
  18. 5 ідеальних поєднань із крабом для святкового столу
  19. Ананасовий пунш із цитрусовою горілкою
  20. Антрекот із яловичини
  21. 5 страв із чорної смородини для економної господині
  22. Ароматний курячий бульйон
  23. 5 страв із книг про Гаррі Поттера, які можна легко приготувати вдома
  24. Вірменський салат із печених овочів
  25. “Баклажанья”, лазанья з баклажанів із томатним соусом
  26. Суп Харчо класичний із рисом
  27. Ароматний суп із гречаною крупою
  28. 10 начинок до млинців із простих продуктів
  29. Бакинський плов із сухофруктами
  30. 12 найкращих овочів із високим вмістом білка
Їжа ізЇжакурячийлокшиноюполіпшитиспособівСуп

Навігація записів

Previous post
Next post

Актуальне

  • Які переваги пропонує якісний лазерний рівень
  • Мобільний флагшток віндер та його користь для реклами
  • Обзор телефона Xiaomi Redmi Note 14 4G: доступный смартфон с продуманными решениями
  • Ботинки с металлическим носком и жилет рабочего: что дает покупка хорошей рабочей одежды
  • Що представляють собою українські виробники одягу

Архіви

  • Липень 2025
  • Червень 2025
  • Травень 2025
  • Квітень 2025
  • Березень 2025
  • Лютий 2025
  • Січень 2025
  • Грудень 2024
  • Листопад 2024
  • Жовтень 2024
  • Вересень 2024
  • Серпень 2024
  • Липень 2024
  • Червень 2024
  • Травень 2024
  • Квітень 2024
  • Березень 2024
  • Лютий 2024
  • Листопад 2023
  • Жовтень 2023
  • Вересень 2023
  • Серпень 2023
  • Липень 2023
  • Червень 2023
  • Травень 2023
  • Квітень 2023
  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Вересень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Червень 2022
  • Травень 2022
  • Квітень 2022
  • Березень 2022
  • Лютий 2022
  • Січень 2022
  • Грудень 2021
  • Листопад 2021
  • Жовтень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Січень 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Липень 2020
  • Червень 2020
  • Травень 2020
  • Квітень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Лютий 2017
  • Січень 2017
  • Грудень 2016
  • Листопад 2016
  • Жовтень 2016
  • Вересень 2016
  • Серпень 2016
  • Липень 2016
  • Червень 2016
  • Травень 2016
  • Квітень 2016
  • Березень 2016
  • Лютий 2016
  • Січень 2016
  • Грудень 2015
  • Листопад 2015
  • Жовтень 2015
  • Вересень 2015
  • Серпень 2015
  • Липень 2015
  • Червень 2015
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015

Категорії

  • Авто
  • Акваріум
  • Будівництво
  • Дача
  • Дозвілля
  • Езотерика
  • Економіка
  • Електрика
  • Здоров'я
  • Їжа
  • Кіно
  • Корисно знати
  • Коти
  • Література
  • Музика
  • Наука
  • Оголошення
  • Подорожі
  • Поради
  • Різне
  • Своїми руками
  • Свята
  • Сім'я
  • Собаки
  • Тварини
  • Техніка
  • Туризм
  • Фінанси
Мапа сайту
©2025 NEWS ВІТРИНА
Go to mobile version